DOLAR 32,3505
EURO 34,7964
ALTIN 2.395,41
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Üçüncü çeyreğin en çok satan telefon modelleri!

25.12.2019
A+
A-

Global verilerden alınan bilgilere göre, üçüncü çeyreğin en çok satan telefon modelleri belirlendi. Buna göre listenin ilk sırasında iPhone XR yer alıyor. Apple’ın en çok satan modeli olan XR, aynı zamanda dünya sahnesinde de lider.

Bu arada iPhone XR modelinin 2018’in dördüncü çeyreğinden beri en çok satan Apple modeli olduğunun da altını çizelim.

Listenin geri kalanına baktığımızda, Samsung ailesinin ağırlığını görüyoruz. En çok satanlar listesinde ikinci sırada Samsung Galaxy A10 yer alıyor. Üçüncü sırada ise Galaxy A50 konumlanıyor. Yedinci sırada da Galaxy A20‘nin yer aldığını söyleyelim.

Oppo da iki model ile listeye giriş yapmış durumda. Dördüncü sırada Oppo A9 modeli karşımıza çıkıyor. Sekizinci sırada da Oppo A5s modeli boy gösteriyor.

Apple ailesinin bir başka modeli de listenin beşinci sırasında kendine yer bulmuş durumda. Apple’ın 2019 yılında tanıttığı ve ağabeylerine göre daha uygun fiyatlı olan iPhone 11, tüm dünyada beşinci sırada.

Xiaomi ve Huawei’den de iki model listede kendine yer buluyor. Listenin dokuzuncu sırasında Xiaomi Redmi A7 var. Bu modelin ilk 10’a girmesinde Hindistan pazarının etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Huawei P30 modeli de listenin onuncu sırasında.

İşte üçüncü çeyreğin en çok satan telefon modelleri:

iPhone XR
Samsung Galaxy A10
Samsung Galaxy A50
Oppo A9
iPhone 11
Oppo A5s
Samsung Galaxy A20
Oppo A5
Xiaomi Redmi A7
Huawei P30

Listede Galaxy A serisinin yoğunluğu oldukça dikkat çekici. Bu yoğunlukta, Samsung’un J serisini sonlandırarak yoluna A serisi ile devam etmesinin etkili olduğu düşünülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.