DOLAR 32,3539
EURO 34,8865
ALTIN 2.384,47
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Üç TikTok Fenomeni, TikTok’un Kapatılması Hakkında Açtığı Davada Trump’a Karşı Zafer Elde Etti

02.11.2020
A+
A-

Çinli kısa video paylaşma uygulaması TikTok ile ABD arasındaki sular durulmak bilmiyor. ABD Ticaret Bakanlığı, federal bir hâkimin durdurma kararı sonrası TikTok işlemlerinin engellenmesine dair başkanlık emrini aktif bir şekilde savunacaklarını dile getirdi.

Peki, Ticaret Bakanlığı ile federal bir hâkimi karşı karşıya getiren şey ne olmuştu? ABD’li Bölge Hâkimi Wendy Beetlestone, cuma günü aldığı bir kararla Ticaret Bakanlığı’nın TikTok’u ülkede yasaklama kararını engellemişti. Ticaret Bakanlığı, 12 Kasım’da TikTok’un ABD’de faaliyet göstermesini engelleyecek bir karar varmıştı.

TikTok, ABD’de kalmaya devam ediyor

tiktok

Ticaret Bakanlığı, pazar günü yaptığı açıklamada, mahkeme emrine uyacağını ancak başkanlık emrini de aktif bir şekilde savunmakta kararlı olduğunu ifade etti. Hâkim Beetlestone, bakanlığa yönelik açıklamasında, TikTok’un ABD içerisindeki veri barındırma, içerik teslim servisleri ya da uygulamayla ilgili diğer teknik işlemleri yasaklamaması yönünde uyarılarda bulundu.  

Bildiğiniz gibi ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un ABD’li kullanıcıların verilerini Çin hükûmetiyle paylaştığını iddia etmiş ancak TikTok bu iddiaları yalanlamıştı. TikTok, ABD’deki faaliyetlerine devam edebilmek için ABD operasyonlarını ABD’li bir şirkete devretmek zorunda kalmıştı. Şu an TikTok ile Oracle ve Walmart Inc. arasındaki anlaşmanın sonuna gelindiğine dair söylentiler bulunuyor.

Cuma günü görülen mahkemede Beetlestone, aldığı kararda “Hükûmetin, TikTok uygulamasının ulusal bir tehdit olduğu yönündeki tanımlamalarının farazi bir şekilde dile getirildiğini” söyledi. Ayrıca TikTok’un App Store ve Google Play Store’dan da engellenmesi için girişimlerde bulunulmuştu. Üç TikTok içerik üreticisi tarafından mahkemeye taşınan bu olayda Beetlestone’un kararı, uygulamanın uygulama mağazalarından kaldırılmasını da engellemiş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.