DOLAR 32,3525
EURO 34,7677
ALTIN 2.392,26
BIST 10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Twitter harekete geçti: Sahte tweetler kalkacak!

20.03.2020
A+
A-

Çarşamba günü Twitter güvenlik politikasını “İnsanları COVID-19‘u yayma riskini daha yüksek hale getirebilecek” tweetleri yasaklayacak şekilde güncelledi. Yeni politika, virüs konusunda uzman rehberliğini reddeden, sahte veya etkisiz tedaviler, önleme ve teşhis tekniklerini teşvik eden tweet’lerin yanı sıra sağlık yetkililerinden veya uzmanlardanmış gibi davranarak kullanıcıları aldatan tweetleri yasaklıyor. Twitter’ın ana hatlarıyla ortaya koyduğu yeni yönergeler göz önüne alındığında, platform bunun için epey uğraşacak. Sosyal mesafenin etkili olmadığını iddia eden bir tweet kaldırılmaya tabi oluyor. Örneğin bir kullanıcı çamaşır suyu içmek gibi tehlikeli şeyler içeren söyleyen tweet’leri silmesini isteyecek. Tweet mizahi ögelere içerse bile, bu içerik bağlamdan çıkarıldığında zararlı olabilir. Twitter ayrıca, “Corona virüsü bir sahtekarlıktır ve gerçek değil. Dışarı çıkın!” gibi tweetleri de göz ardı etmeyecek.

Teyit edilmemiş sağlık bilgilerinin önüne geçilecek

Ayrıca bir nevi koltuk doktoru olan yani teyit edilmeyen bilgiler veren bazı kullanıcıların tweet’leri yasaklanacak. Örneğin, “Islak öksürüğünüz varsa, bu Corona virüs demek değildir. Corona virüsü kuru öksürük ile kendini belli eder.” gibi iddiaları da ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kullanıcıların, takipçilerini Çin restoranlarında yemek yemeyi caydırması, Corona virüsü üzerinden ırkçılık yapmasına da izin vermeyecek olan platform bir dizi önlem alacak gibi duruyor.

We’re responding to this rapidly evolving situation, and we’ll continue to review the Twitter Rules in the context of COVID-19 and make changes as necessary.

For more information: https://t.co/m5DEQVNMEc

— Twitter Safety (@TwitterSafety) March 17, 2020

Twitter’ın, Corona virüsle ilgili yanlış bilgilendirmeyi önleme kuralları, uygulanması zor olacağı kadar kapsamlı da. Birçok tweet, sağlık açısından yanlış bilgilendirme içeriyor ve bu tweet’lerin sosyal ağda yayılması çok hızlı gerçekleşiyor.

Yoğun internet kullanımı sonucu Snapchat çöktü

Dünya genelindeki yoğun internet kullanımının ardından Snapchat çöktü. Milyonlarca kullanıcısı olan Snapchat son durumu ile merak ediliyor.

Durumun ciddiyetini artırmak için Twitter’ın politikaları hiçbir zaman sosyal ağlardan görmediğimiz kadar agresif bir yaklaşım ortaya koyuyor. Platformun bu yeni deneyinin önümüzdeki günlerde nasıl gittiğini göreceğiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.