DOLAR 32,2500
EURO 34,6880
ALTIN 2.401,19
BIST 10.242,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Twitter haberler özelliği ile gündemde!

29.04.2018
A+
A-

Twitter’da takip ettiğiniz kullanıcılar bir haber sitesinin linkini paylaştığında, Tweet’ten önce direkt olarak haberin linki önizlemesi ile görünmeye başlıyor. Twitter’ın iOS ve Android için yayınladığı son güncelleme ile kullanıma sunulan bu özelliğin, haberleri ön plana çıkarmak için yapıldığı açıkça görünüyor.

Son zamanda yaptığı işbirlikleri ve sunduğu özellikler ile haber platformları ile yarışır hale gelen Twitter, doğru hamleleri uygularsa internetin en büyük haber kaynağı olabilir. Dünya’da yaşanan ancak bazı sebeplerden dolayı kaleme alınmayan haberlere anında ulaşım imkanı sunan Twitter’ın, önünde büyük bir engel bulunuyor.

Twitter uygulamalarının fişi çekiliyor!

Twitter, API sistemi üzerinde yapacağı değişiklik ile binlerce uygulamanın fişini çekiyor. İşte Twitter üçüncü parti uygulamalarının sonunu getiren değişikliğin detayları!

Bu engel ise hepinizin tahmin edeceği gibi asparagas yani yalan haberler. Twitter’da paylaşılan haber niteliği taşıyan içeriklerin büyük bir bölümü, halkı galeyana getirmek için yapıldığına çoğu kez şahit olduk. Facebook’un da önüne geçmeye çalıştığı yalan haber furyası için henüz Twitter cephesinden bir hame gelmedi.

Twitter haberler

Twitter, haber konusunda başarılı olabilmek için, haberlerin güvenirliğini ve doğruluğunu ispatlamak zorunda. Aksi durumda haber platformları karşısında büyük bir güç olmaktan uzaklaşabilir. Tahminlere göre; Twitter bu yıl içerisinde haber konusunda bir atılım yapacak ve yalan haber yayan kullanıcılarının hesaplarını askıya alacak.

:: Sizce Twitter’ın yalan haber konusunda ne yapması gerekiyor?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.