DOLAR 32,2269
EURO 35,1813
ALTIN 2.477,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Twitch’in rakibi Kick’e BTK’dan soruşturma

Twitch’e rakip olarak çıkan ve Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Kick’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

13.02.2024
A+
A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Twitch’in ikamesi olarak bilinen canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma başlattığı öne sürüldü.

Soruşturmanın amacının Kick’in faaliyetlerinin Türkiye’deki yasalara uygun olup olmadığını araştırmak olduğu da kaydedildi.

Avustralya merkezli bir illegal kumar web sitesiyle derin bir ilişkisi olduğu öne sürülen Kick’in bu şekilde finanse edildiği iddia ediliyor.

Twitch’e rakip platform olarak çıkış yapan Kick, geçtiğimiz günlerde rakip olduğu platformun en büyük yayıncılarından xQC ile 100 milyon dolardan 2 yıllık anlaşma sağlamıştı.

Kick son olarak Türkiye’de faaliyete geçmiş ve birçok Türk yayıncının Twitch’ten platforma geçmesi için anlaşmalar yapmıştı.

NTV

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.