DOLAR 32,2106
EURO 35,0833
ALTIN 2.472,01
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Milli savaş uçağı milli jet motor ile uçacak!

08.11.2018
A+
A-

THK envanterinde yer alan F-16 uçaklarının 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması planlanırken yerine yurt içi imkan ve kabiliyetlerle tasarlanan Milli Muharip Uçak kullanılması hedefleniyor.

Bu kapsamda ilk adımlar atılırken Savunma Sanayii  Başkanlığı ile TRMOTOR arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı.

Savunma Sanayii Başkanlığımız ile TRMOTOR arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı. Milli uçağımız milli jet motoruyla uçacak. pic.twitter.com/DHtpUOeCD6

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) 8 Kasım 2018

Milli Muharip Uçağının nihai olarak motorunun yerli olmasını amaçladıklarını ifade eden Demir, tamamen özgün bir motorun geliştirilmesi için TR Motor adlı şirketin kurulduğunu aktardı.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, geliştirmeye daha yeni başlanıldığı ve mesafenin oldukça fazla olduğunu vurguladı. 10 yıla yakın bir süreden bahseden İsmail Demir, uçağın geliştirilmesi konusunda ana yüklenici olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ/TAI) seçildiğini de duyurdu.

Bugünkü imzayla özgün bir turbofan jet savaş uçağı motoru geliştirilmesi süreci başlarken program kapsamında motorun, kritik alt sistem ve komponentlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.