DOLAR 32,4877
EURO 34,7551
ALTIN 2.492,56
BIST 9.531,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Twitch üzerinde en çok izlenen oyunlar kesin oldu Corona virüsü sebebiyle canlı yayın izlenmelerinde büyük oranda çoğalma yaşandı. Twitch üzerinde en çok…

14.05.2020
A+
A-

Twitch üzerinde oyun kanalları 1.49 milyar saat izlenirken, oyun dıştan bulunan müzik ve sohbet kanalları da 1.69 milyar saat izlenmeye ulaştı. Twitch haricinde, Facebook Gaming de çoğalma oranını üçe katladı. en düşük çoğaltma oranına sahip platform ise Mixer oldu. Fakat Microsoft’un Xbox Series X ve Halo ile birlikte Ninja için pazarlama planları da bulunuyor. Bütün büyük naklen yayın platformları, Mart ayından Nisan ayına değin sıradan yüzde 45 daha artı izlendi.

Twitch üstünde en çok izlenen oyunlar listesinin başında ise Valorant yer alıyor. Riot’un kapalı beta olarak kullanıma sunduğu Valorant, yayınları izleyen kullanıcılara anahtar düşürme şansı sunuyordu. Bu Nedenle oyunu oynamak isteyen çoğu kullanıcı, uzun süreler Valorant yayınları izledi. Valorant yayınları toplamda 334 milyon saat izlendi.

Valorant’ın gerisinde ise yayıncıların sohbet amaçlı kullandığı Just Chatting ise ortalama 134 milyon saat izlendi. Geçen yıla oranla yüzde 138 artış yaşamış Just Chatting, bu alanda büyük bir ivme yakaladı. Bu sayılara ulaşılmasına maksimum katkı maddesi karşılayan ay ise Nisan ayı oldu. Üçüncü sırada ise, ortalama 128 milyon saat izlenme ile bir öteki Riot Games oyunu League of Legends yer alıyor.

Küresel anlamdan Twitch üzerinde saat başına en çok izlenmeye ulaşan yayıncı ise Anomaly oldu. Takriben 35 milyon saat izlenen Anomaly’in ardındaki ise hemen hemen aynı izlenmeye sahip summit1g geliyor. Bu ikilinin zirveyi paylaşmalarının nedeni ise yaptıkları Valorant yayınları olarak belirtildi.

En fazla izlenen oyunlar listesinin birincisi Valorant oldu. Siz hangi oyunları izlemeyi seviyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.