DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Türkiye’nin en güzel 15 plajı! Henüz tatili yapmayanlar bu liste tam size göre…

31.07.2018
A+
A-
1 / 31

Ülkemiz deniz ve güneş tatili yapmak isteyenler için çok güzel bir yer. Kumlu, taşlı, dalgalı, sığ her tür koylara ve plajlara sahibiz. Tatil rotanızı çizerken en güzel plajlara göz atmaya ne dersiniz? Hâlâ aklınızda bir yer yoksa bu liste tam size göre…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 31

15- Kleopatra Plajı (Alanya)
Kleopatra Plajı ismini ünlü Mısır Kraliçesi’nden alıyor. Efsaneye göre Kleopatra’nın Alanya Kalesi’nden plaja indiği bir tüneli de varmış ve burada denize girermiş.

3 / 31

Mavi bayraklı bu bölgede çok sayıda plaj işletmesi bulunuyor. Altın renkli kumlu plajı var ve denizi sığ.

4 / 31

14- Ağlayankaya (Şile)
Etrafı denizlerle çevrili İstanbul’da, ne yazık ki artık şehir merkezinden denize girmek zor. Ancak günübirlik de olsa deniz keyfi yapmak isterseniz Şile’ye gidebilirsiniz.

5 / 31

Lodos esen bir günde giderseniz de dalgasız şahane bir denizle karşılaşırsınız. Ağlayankaya tarafında da, liman kısmında da plaj işletmeleri var. Hafta içi daha sakin oluyor.

6 / 31

13- Ortunç Koyu (Cunda)
Ayvalık ve çevresinde otellerin yanı sıra çok sayıda yazlık var. Sarımsaklı Plajı ünlü ancak son yıllarda Cunda Adası’ndaki Ortunç Koyu da çok popüler. Buranın yeşille kaplı şahane bir doğası var. Koy boyunca plaj işletmeleri bulunuyor.

7 / 31

12- İçmeler Koyu (Marmaris)
Marmaris ve çevresinde muhteşem koylar var. Ancak denize gireceğiniz bir koyda ne ararsanız İçmeler’de bulabilirsiniz.

8 / 31

Muhteşem bir manzarası var. Yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı. Su sporları yapmak isteyenler için her türlü seçenek mevcut.

9 / 31

11- Ayazma Koyu (Bozcaada)
Bozcaada’da deniz keyfi yapabileceğiniz çok sayıda koy var. Ancak en ünlüsü adanın arka kısmındaki Ayazma Plajı.

10 / 31

Altın rengi kumu ve turkuaz rengi deniziyle burası en çok tercih edilen yerlerden biri oluyor. Bu bölgede plaj işletmeleri de bulunuyor. Akşamları ise güneş batırmak için harika bir yer.

11 / 31

10-Akbük Koyu (Gökova)
Tertemiz ve berrak bir denize sahip Akbük Koyu aynı zamanda oldukça da sakin bir yer.

12 / 31

Sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal. Küçük taşlı ve beyaz renkli plaja sahip.

13 / 31

9- Alaçatı (Çeşme-İzmir)
Türkiye’de sörf sporunun merkezi Alaçatı her zaman rüzgarlı ve dalgalı.

14 / 31

Bu tür denizi sevenler ya da sörf yapmak isteyenler için ideal.

15 / 31

Sörf sporu merkezleri var plaj işletmeleri bulunuyor.

16 / 31

8-Yahşi Koyu (Bodrum)
Bodrum’da çok sayıda koy var. Yahşi Koyu’nun upuzun bir sahili bulunuyor.

17 / 31

Etrafında plaj işletmeleri var ve fiyatlar Bodrum’daki diğer yerlere göre daha ekonomik. Denizin suyu soğuk ancak balıklarla yüzmek ayrı bir keyif.

18 / 31

7- Akyaka
Çocuklu aileler için ideal bir başka yer de Muğla’nın Akyaka beldesi.

19 / 31

Şahane mimarisi, doğal akvaryum Azmak Çayı, yeşille kaplı bitki örtüsü Akyaka’yı görmek için bir neden

20 / 31

Ancak git git derinleşmeyen sığ denizi, kum plajı da özellikle çocuklu ailelerin bu plajı tercih etmesini sağlıyor.

21 / 31

6-Ilıca (Çeşme)
Kum plaj ve bir türlü derinleşmeyen bir deniz arıyorsanız Ilıca tam size göre. Üstelik ılık bir suyu var ve yüzmeyi çok iyi bilmeyen ya da çocuklu aileler için de ideal.

22 / 31

Ilıca’nın uzun bir plajı var; hem plaj işletmeleri bulunuyor hem de oteller var.

23 / 31

5-Kadırga Koyu
Çanakkale Asos’taki Kadırga Koyu ve civarı da sit alanı olduğu için yapılaşma yok. Doğal bir ortam ve plaj işletmeleri bulunuyor. Su inanılmaz berrak, ne kadar ilerlerseniz ilerleyin denizin dibindeki taşları görebilirsiniz. Tek sıkıntısı suyunun soğuk olması.

24 / 31

4-Ölüdeniz (Fethiye)
Ünü artık dünyaya yayılmış Ölüdeniz, yeşile yakın suyunun rengi, çam ormanlarıyla kaplı doğası ve kumsalıyla şahane bir yer.

25 / 31

Su her zaman dalgasız, sanki gölde yüzüyormuşsunuz hissi uyandırıyor.

26 / 31

Ölüdeniz’de plaj işletmeleri de bulunuyor.

27 / 31

3-Olimpos (Antalya)
Antalya’nın çam ormanlarıyla kaplı bir başka ünlü plajı da Olimpos ya da Çıralı bölgesi. Burada plajın üst kısmı kumlu, denizin içi ise taşlı. Gece konaklama yapabileceğiniz bungalov tarzı yapılar da var.

28 / 31

Doğayla baş başa kalabileceğiniz çok güzel bir tatil yapabilirsiniz. Üstelik bu mevsimde bile Antalya’ya 85 TL’ye uçak bileti bulunabiliyor. (Enuygun.com Ağustos ayı fiyatlarından alınmıştır.)

29 / 31

2-İztuzu Plajı
Dalyan’daki İztuzu Plajı’na genelde tekneyle gidiliyor. Tekneyle Dalyan çayı üzerinden geçerken sizi muhteşem bir eko sistem, dağlara oyulmuş Kral Mezarları ve sazlıklar karşılayacak.

30 / 31

Uçsuz bucaksız bir kumsalı var İztuzu’nun. Ancak deniz genelde dalgalı oluyor. Hem tatlı hem de tuzlu su bulunan kısımları var. Şansınız varsa, caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmasına tanıklık edebilirsiniz.

31 / 31

1-Kaputaş Plajı
Dünyada pek çok yayın organı tarafından da dünyanın en iyi plajları listesine alınan Kaputaş Plajı şahane bir koyda yer alıyor. Kaş ile Kalkan arasında yer alan bu koyda sadece plaj işletmesi bulunuyor. Turkuaz su rengi kum plajı arkasındaki çamlarla kaplı ormanı burayı oldukça popüler kılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.