DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Türkiye’nin 5G Teknolojisine Geçiş Süreciyle İlgili Resmi Açıklama

23.02.2021
A+
A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirilen Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecinde neler yaşanacağını açıkladı. Teknolojinin hayata geçirilebilmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Karaismailoğlu, yapılan çalışmaların tamamlanması ile Türkiye’nin alnının akıyla 5G’ye geçiş yapacağını ifade etti.

Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamalara göre tıpkı 4.5G teknolojisinde olduğu gibi 5G teknolojisinde de milli ve yerli teknolojiler geliştirilmesi için çeşitli şartlar olacak. Bu konuda çalışmaları için de Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi’ni kurduklarını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, bu kümelenmenin içinde olan 14 şirket ile 3 şebeke sağlayıcının duyduğu tüm ihtiyaçların, TÜBİTAK tarafından desteklenen Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi ile sağlanılmaya çalışıldığını belirtti.

5G teknolojisinin en kritik bileşenleri yerli ve milli

5G

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na 5G için en kritik olan bileşenlerin tümü yerli ve milli teknolojilerle üretiliyor. Bu bağlamda üretilen bileşenler arasında baz istasyonu ve özel yazılımlar yer alıyor. Tamamen yerli ve milli projesinin ilk fazının da mart ayında tamamlanmasını hedeflediklerini vurgulayan bakan, teknolojinin kullanılabilmesi için diğer fazların da tamamlanması gerektiğini söylüyor. Türkiye, tüm bunlar tamamlandıktan sonra 5G’yi kullanmaya başlayacak.

Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yerli ve milli 5G teknolojilerinin gelişimini desteklemeye devam edecek. Üretilecek teknolojilerin sadece Türkiye’deki 5G bağlantısı için kullanılmayacağını belirten Karaismailoğlu, ülkemizde üretilecek teknolojilerin markalaşacağını ve diğer ülkelere de ihraç edileceğini, bunun da cari açığın kapatılması için önemli fırsatlar süreceğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.