DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

Türkiye iyileşiyor: Kademeli normalleşme planı hazır “Hayat ne vakit normale dönecek?” sorusunun cevabı netleşiyor. Türkiye’nin kademeli normalleşme planı…

24.04.2020
A+
A-

Dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü salgını için yapılan tahminler, artık bu virüsün tepecik noktasına ulaştığı yönünde. İnsanların bir süredir beklediği Corona virüsü aşısı için yapılan denemeler, umutlandırmaya devam ediyor.

11 Mart 2020 tarihinden itibaren ahenkli bir şekilde açıklanan Corona virüsü istatistikleri, Türkiye’nin gün geçtikçe daha iyiye içten gittiğini gösteriyor. Günümüze dek 791 bin 906 kişi testlere alt oldu ve 2 bin 491 birey hayatını kaybetti.

Son günlerde yaşanan düşüş eğilimi dikkat çekti. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı: “Amacımız önlemleri en özenli şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini destekleyerek kurallara uyulmaya devam edilmesi halinde kademeli normalleşme sürecinin başlayabileceğini ifade etti. Bakan Koca, Ramazan Bayramını sinyâl ederek şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi kademeli bir şekilde normalleşmemiz kurallara uyarak hareket etmemiz baştan sona olacaktır. Kurallara uymamız ve bilinçli hareket etmemiz ölçüsünde normalleşme takvimi gecikmeyecektir. Bayram ve ardından aşamalı olarak normalleşme sürecine geçebilmemiz duyuru edilen tedbirleri sıkı uygulamamıza bağlıdır.”

Sözlerine normalleşme sürecinin şehirden şehire değişeceğini de ekleyen Sağlık Bakanı, sosyal mesafenin önemini bir kere daha vurguladı. Peki bu sürecin gerçekleştirilmesi için hangi adımlar uygulanacak?

Sputnik’in haberine göre en son alınan kararlar en önce kaldırılacak. Kısacası şu lahza halihazırda var olan sokağa çıkma uygulamaları kaldırılacak. Bu aşamadan daha sonra sıra 20 yaş altı için yürürlüğe sokulan sokağa çıkma yasağına gelecek.

Kronolojik sıraya tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar namına koyulan yasak, bu iki aşamanın arkasından yürürlükten kaldırılacak. bunun dışında kamu alanlarının ve ağırlama merkezlerinin tekrardan hayata döndürüleceği düşünülüyor.

Okullar konusunda az önce bir netlik mevcut yok. Tahminler, okulların önümüzdeki ay da kapalı olacağını gösteriyor. Son olarak okulların eylül ayında açılacağı konuşuluyor. Sizce bu kararlar nasıl?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.