DOLAR 32,2920
EURO 34,7296
ALTIN 2.411,31
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Turkcell’den siber olaylara dikkat! Turkcell, yeni servisi ile yeni araçlar, teknikler ve taktikler hakkında en güncel bilgiyi sunarak şirketleri…

02.07.2020
A+
A-

Turkcell siber tehditlere aleyhinde müşterilerine sunduğu siber güvenlik hizmetlerine bir yenisini ekledi. Turkcell mühendislerince geliştirilen ve yüzde 100 yerli teknolojiyle üretilen siber güvenlik servisi Bozok, haber alma yeteneği bir uçtan bir uca muhtemel atakların engellenebilmesi için reel zamanlı siber tehdit bilgisi sağlıyor.

Dijitalleşmeyle birlikte büyüme bildiren siber saldırılara karşısında tedbir elde etmek isteyen şirket ve halk kurumlarına yönelik hazırlanan Bozok servisi, GSMA, FIRST gibi dünya çapında organizasyonların da içinde olduğu 50’den pozitif kaynaktan gelen siber tehdit verisiyle besleniyor. Bu veriler sonradan Turkcell Siber Emniyet mühendisleri tarafından rafine edilerek platforma aktarılıyor. İlk yatırım maliyeti olmadan sunulan hizmet ile şirketler oluşabilecek emniyet zafiyetlerine karşısında önlemlerini vaktinde alıyor.  “Bozok baştan sona şirketlerin siber güvenlik farkındalığı artacak.”

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, siber güvenliğin kurumlar için büyük siklet taşıdığını ifade etti. Özata Bozok’un siber tehditlere aleyhinde proaktif teşebbüs uygulamak isteyen kurumlar için geliştirildiğini vurgularken, “Dijitalleşme, yeni normalde şirketlerin en büyük önceliği olarak karşımıza çıkıyor. Verisini dijital ortamda yönetmeye başlayan şirketlerimiz, siber güvenlik için de zorunlu yatırımları yapmalı.

Turkcell olarak siber emniyet konusunda her ülkenin kendi altyapısını sağlaması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Kısa bir vakit önce dünya standartlarında bir Emniyet Işlem Merkezi açarak müşterilerimizin hizmetine sunduk. Hemen de Güvenlik Işlem Merkezimize haber alma yeteneği eklediğimiz yeni servis Bozok ile şirketlere gerçek alarmlar üretmeye başlıyoruz. Yerli ve ulusal yeni servisimiz ile şirketlerin siber güvenlik farkındalığı artacak” diye konuştu. Özata, Turkcell Emniyet Işlem Merkezi müşterilerinin Bozok’tan otomatik olarak faydalandığını da sözlerine ekledi.

Kurumların emniyet uygulamalarıyla entegre çalışan Bozok, dört temel tehdit göstergesi üzerinden analiz yeteneği sağlıyor:

Hash (Dosya özeti): Kripto yöntemleriyle belirli standartlarda tutulan dosya özeti bilgisi, zararlı yazılım/dosyaların tespiti için veri olarak kullanılıyor. Domain/URL (Bölge adı): Çözümleme sonuçlarından derlenen ve zararlı yazılım içerme olasılığı yer alan alan adları, Bozok kadar potansiyel korkutma noktası olarak gösteriliyor. E-Mail (E-posta): Platformda, siber güvenlik riski taşıyan ve ‘oltalama’ (phising) güya faaliyetlerde bulunan/bulunabilecek e-mail adreslerine dair bilgi veriliyor. IP (İnternet Protokolü): Bozok, üstünden zararlı trafik geçtiği tespit edilen, farklı alanlara yönlendirilmiş zararlı faaliyetlerde bulunmuş IP adreslerini de kullanıcılarıyla paylaşıyor.

Kurumlar da data paylaşabiliyor

Turkcell Bozok, API destekli altyapısı doğru kurumların SIEM/SOAR yazılımları ile entegre çalışabiliyor. Istek edilmesi durumunda bambaşka kaynaklar ile entegrasyon sağlayabilen platforma, kurumların sağlayacağı siber korkutma bilgileri de Turkcell uzmanlarının onayını takiben anonim ya da kaynak belirtilerek eklenebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.