DOLAR 32,5334
EURO 34,9533
ALTIN 2.431,20
BIST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Nvidia önderliğinde otonom araç için çip hamlesi

09.10.2019
A+
A-

Günümüzde otomotiv sektöründeki bir firmanın tüm bileşenleri ve tüm teknolojileri tek başına geliştirmesi pek mümkün değil. Bu sebepten dolayı Tesla gibi şirketler gelişmekte olan girişimleri bünyelerine katarak farklı alanlarda çalışmalar yürütüyor. Toyota, General Motors gibi şirketler ise diğer büyük firmalar ile ortak çalışma yapmayı tercih ediyor.

Nvidia yapay zeka alanında birçok firmaya kıyasla tecrübeli bir şirket. Jetson, Tesla benzeri cihazları ile kullanıcılara derin öğrenme ve otonom sistemler ile ilgili ürünler sunan şirket bu kez de otonom araçlar için kolları sıvadı. Güç tüketimi, kullanıcı arabirimi ve güvenlik konusunda çalışmalara başlayan şirket yeni üreteceği çipler ile birlikte otonom araç sektörüne giriş yapacak.

ARM, Bosch, Continental, DENSO, General Motors, NVIDIA, NXP ve Toyota gibi şirketlerle ortak çalışma yapacak olan şirket, ortak bir platform kurulmasında büyük rol oynadı. Autonomous Vehicle Computing Consortium (AVCC) adını verdikleri oluşum ile üretmeyi hedefledikleri cihazları ve geliştirecekleri teknolojileri tek bir çatı altında yönetebilecekler. Bu sayede şirketler daha hızlı ve efektif adımlar atabilecek.

AVCC ilk olarak otonom araçlardaki bilgisayar platformu için bir sistem mimarisi geliştirmek olduğunu açıklayan yetkililer bu konuda çalışmaların en kısa sürede başlayacağını belirtti. ARM şirketi adına konuşan Alex Harrod bu oluşumu farklı alanlarda uzmanlaşan ekiplerin ortak bir hedefte birleşmesi olarak nitelendirdi. P4 otonom sürüş aracı üzerinden geliştirmeler de yapılacağı tahmin edilen AVCC, ilk ürününü ne zaman çıkaracağı hakkında bir bilgi verilmedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.