DOLAR 32,2927
EURO 34,7722
ALTIN 2.408,80
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Türk Öğrenciden Online Eğitim Sırasında İşinize Yarayacak 7 Chrome Eklentisi Tavsiyesi

09.12.2020
A+
A-

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uzaktan eğitim devam ediyor. Hem ilk ve ortaöğretim dereceleri hem de yükseköğretimde devam eden uzaktan eğitim, öğrencilerin çok zor bir süreçten geçmesine neden oluyor. Bugün ise sizlere uzaktan eğitimi daha kolay bir hale getirecek Chrome eklentilerinden bahsedeceğiz. 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi 4. sınıf İnşaat Mühendisliği öğrencisi olduğunu ifade eden Burcu Ece Yıldız, Twitter hesabından Google Chrome’da uzaktan eğitime yardımcı olacak eklentileri derlediği bir flood yayınladı. Bizler de size Türk öğrencinin online eğitim sırasında önerdiği Chrome eklentilerini sunacağız. Hazırsanız listemize başlayalım.

Online eğitim sırasında kullanabileceğiniz 7 Chrome eklentisi

Dualless

Dualles

Özellikle uzaktan eğitim sürecinde pek çok sekmeyi aynı anda açmamız gerekiyor. Bunun için iki ayrı tarayıcı açıp ekranı bölüyoruz, ancak bu da ekranımızın büyük bir kısmını kaybetmemize neden olabiliyor. Dualless ise iki ayrı sekmeyi tek bir Chrome tarayıcısında ikiye bölmenizi sağlıyor. Bu işlemi dikey veya yatay yapıp, istediğiniz sekmeye daha fazla alan açarak özelleştirebilirsiniz.

Dark Reader

Dark Reader

Dark Reader, benim de sıklıkla kullandığım bir Chrome eklentisi. Hem bir bütün halinde hem de spesifik olarak internet sayfalarını karanlık moda çevirebilen Dark Reader, özellikle uzun okumalarda fazlasıyla işinize yarayabilir. Özel kısayolları ve kontrast ayarları gibi seçenekleriyle karanlık modun zevkini her sayfada çıkarabilirsiniz.

Floating Player

Floating Player

Örneğin bir videoyu takip ederek oradaki bilgileri bir yazıya döküyorsunuz diyelim. Eğer iki ekranınız yoksa ya ekranı bölecek ya da adım adım yapacaksınız. Floating Player ise izlediğiniz videoyu ekrana sabitleyerek hangi sekmeye giderseniz gidin izlemeye devam etmenizi sağlıyor. Sadece uzaktan eğitim için değil günlük hayatta da son derece işe yarar bir eklenti olduğunu söyleyebiliriz. 

Cite This For Me: Web Citer

Cite This For Me: Web Citer

Hazırladığınız bir raporda referans göstermek istediğiniz internet sitelerini APA, MLA, Chicago, Harvard formatlarında alıntı yapmanıza olanak tanıyan bir eklenti çok işinize yarayabilir. 

Forest

Forest

Uzaktan eğitimin en büyük sorunlarından birisi evde çok fazla dikkat dağıtıcı şeylerle karşılaşmamız olarak gösterilebilir. Ders çalışırken biraz Twitter, biraz Instagram derken zaman hızlıca geçip gidebilir. Forest eklentisi ise hedef bir süre belirlemenizi sağlıyor. Bu süreçte ağaç büyüten program, izin verdiğiniz sitelere girmenize olanak tanıyor. Eğer dikkatinizi dağıtacak sitelere girerseniz de sitelere girişiniz o süre için engellenmiş oluyor.

Read Aloud

Read Aloud

Bazen bir siteye girdiğimizde uzun makaleleri okumak zor gelebilir. Read Aloud eklentisi ise sitedeki yazıları sesli okuyarak sizi büyük bir sıkıntıdan kurtarabiliyor. Hemen hemen her dilin mevcut olduğu Read Aloud eklentisinde okuma hızını ve tonunu ayarlayabiliyorsunuz. 

Video Speed Manager

Video Speed Manager

Hocalarımız bizim büyük değerlerimiz. Onları dinlemek her zaman bize bir şeyler katmıştır, ancak bazen biraz yavaş konuşabiliyorlar. Bu noktada ise devreye X2 hızları giriyor. Eğer videoları hızlandırmak istiyorsanız, Video Speed Manager işinize yarayacak bir eklenti.

Peki sizlerin Burcu Ece arkadaşımızın derlediği bu başarılı eklentiler dışında önerdiğiniz eklentiler var mı? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.