DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Yapay zeka Chat GPT “2023’te bilimi şekillendiren isimler” listesinde

Birçok bilimsel makalede katkısı bulunan, hatta bazılarının yazarları arasında gösterilen yapay zekalı sohbet robotu CHAT GPT, Nature dergisince “2023’te bilimi şekillendiren isimler” arasına alındı. Yapay zekanın faydalarının yanı sıra risklerine de dikkat çeken dergi “Chat GPT hem bir nimet hem de yük mü?” başlığını kullandı.

15.12.2023
A+
A-

Ünlü bilim dergisi Nature 2023 yılında bilimi şekillendiren 10 isme ek olarak yapay zekalı sohbet robotu Chat GPT’yi de listeledi.

Nature dergisinin hazırladığı listede Hindistan’ın ay misyonu mühendisinden, kanser ve sıtmayla mücadele eden doktorlara, Füzyon enerjisi araştırmacılarından, Amazon Ormanları’nı korumakla sorumlu Brezilya Çevre bakanına kadar farklı disiplinlerden 10 isim bulunuyor.

Birçok bilim insanı tarafından kullanılan Chat GPT’nin milyonlarca sayfa araştırma verisini analiz edip özetlediğine ve sonuçlar çıkardığına vurgu yapıldı.

Sunumlar hazırlayan, araştırmaları değerlendiren yapay zekanın, paha biçilmez bir laboratuvar asistanına dönüştüğü ifade edildi. Hatta bazı bilimsel makalalelerde de Chat GPT’nin yazar olarak listelendiğine dikkat çekildi.

“YAPAY ZEKA DEVRİMİ BAŞLADI”

Yapay zekanın bilimin gelişmesindeki rolüne atıfta bulunan dergi,” yeni bir çağ başlamış olabilir” yorumu yaptı.

Buna karşın yapay zekanın barındırdığı risklere de vurgu yapıldı.

Zaman zaman gerçek ve hayal ürünü verileri ayırt edemeyen yapay zekanın bilimsel verileri kirletebileceği, doğru ve yanlış bilginin birbirine karışacağı uyarısında bulunuldu.

Yapay zekanın bilimsel araştırmalarda kullanımı konusunda denetim çağrılarına atıf yapan dergi “Yapay zeka devrimi başladı ve geri dönüş yok.” diye yazdı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.