DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Google, Play Music’in Yerini YouTube Music ile Doldurmaya Başladı

11.09.2020
A+
A-

Google, geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile müzik akış hizmeti olan Play Music’i bu ay itibarıyla sonlandıracağını duyurmuş ve birkaç hafta önce Play Music abonelerine gönderdiği e-postalarla da devam eden Play Music aboneliklerinin Play Store kredisi olarak kullanıcıların hesabına ekleneceğini bildirmişti.

Google, Play Music pek çok farklı türde cihazda aktif olarak kullanıldığından servisi bir kerede kapatmak yerine yavaş yavaş fişini çekmeyi tercih ediyor. Androidpolice tarafından aktarılan son bilgiler ise Play Music’in sona iyiden iyiye yaklaştığını görüyoruz.

play music

Paylaşılan bilgilere göre Google, mevcut akıllı hoparlörleri için varsayılan müzik oynatıcısını Play Music’ten YouTube Music’e dönüştürmeye başlamış durumda. Dahası, Play Music için Premium aboneliği bulunmayan kullanıcılar, akıllı hoparlörlerinde kendi kütüphanelerini dinliyor olsalar dahi şarkı aralarında reklam ile karşılaşıyorlar.

Bazı Google akıllı hoparlör kullanıcıları, Google Home uygulaması aracılığı ile varsayılan müzik oynatıcısının YouTube Music’ten Play Music’e dönüştürülebildiğini bildirdi. Ancak Google, bu ay sonuna kadar Play Music’i tamamen servis dışı bırakacağından bu da geçici bir çözüm olacaktır.

play müzik erişimi

XDA Developers’tan Mishaal Rahman tarafından aktarılan bilgiye göre kullanıcılar, Play Music uygulamasına her giriş yaptıklarında “Yakında Google Play Müzik’e erişiminizi kaybedeceksiniz” uyarısı ile karşılaşıyorlar. Google’un bu hamlesinin YouTube Music’e ne kadar kullanıcı kazandıracağı ise şimdilik merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.