DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trabzon Of’ta Ahşap Evlere Yıkıcı Yangın: 80 Yaşındaki Nafiye Zırıh Son Anda Kurtarıldı

Trabzon Of’ta çıkan yangında 80 yaşındaki Nafiye Zırıh son anda kurtarıldı. Ahşap evlerde büyük hasar meydana geldi. Detaylar haberimizde.

11.05.2025
A+
A-

Trabzon’un Of ilçesi Çatalsöğüt Mahallesi’nde Korkutucu Yangın Olayı

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Çatalsöğüt Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgedeki sakinleri korku ve endişeye sevk etti. Nafiye Zırıh‘a ait, tamamen ahşaptan yapılmış geleneksel evde başlayan yangın, kısa sürede genişleyerek ikinci bir yapıya da sıçradı. Bu esnada mahallede büyük bir panik yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine hızla ulaşan Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek yangının daha fazla yayılmasını engellemeye çalıştı. Yoğun çaba ve hızlı müdahale sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yanan Evlerde Tek Başına Kalan 80 Yaşındaki Nafiye Zırıh Feci Durumdan Son Anda Kurtarıldı

Yangının başladığı sırada, 80 yaşındaki Nafiye Zırıh‘ın evde yalnız olduğu belirlendi. Mahalle sakinlerinin dikkati ve hızlı hareketi sayesinde yaşlı kadın, alevlerin içinden son anda çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı kadını gerekli muayene ve kontroller için hastaneye sevk etti. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi alındı.

Bir komşu, “Yangını fark ettik, hemen içeri koştuk. Nafiye teyze bayılmak üzereydi, dışarı çıkardık. Çok şükür büyük bir facia atlatıldı” diyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Her ne kadar iki ev de hasar görse de, olay büyük bir felaketin önüne geçilmesini sağladı.

İtfaiye Ekiplerinin Çabasıyla Yangın Kontrol Altına Alındı ve Felaket Önlendi

Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, yaklaşık bir saatlik yoğun çalışmayla yangını tamamen söndürdü. Çalışmalar sırasında çevredeki diğer evlere sıçrama ihtimaline karşı tedbirler alındı ve kontrol devam etti. Yangının çıkış sebebine ilişkin detaylı incelemeler ise Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve Of İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

Yangın sonrası bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, Trabzon AFAD ve sosyal hizmetler ekipleri de olay yerine yönlendirildi. Ayrıca, yanan evlerin yeniden inşası için belediye ve kaymakamlık iş birliğiyle destek çalışmaları başlatıldı.

Evleri Küle Dönen Aileler Gözyaşlarına Boğuldu ve Acı Gerçeklerle Yüzleşti

Yangın sonucu evleri adeta küle dönen Nafiye ve Metin Zırıh, olay yerinde büyük bir üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına boğulan aileler, “En büyük tesellimiz, can kaybının olmaması” diyerek duygularını dile getirdi. Yetkililer, yangın sonrası evsiz kalan ailelere geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ahşap Yapıların Yangın Riski Bir Kez Daha Gündeme Geldi

Bu üzücü olay, ahşap yapıların yangınlara karşı ne kadar savunmasız olduğunu bir kez daha gösterdi. Uzmanlar, özellikle köylerdeki ahşap evlerde yangın algılama ve erken uyarı sistemlerinin kurulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Trabzon genelinde yapılacak teknik incelemelerle, benzer risk taşıyan yapıların tespiti ve önleyici tedbirlerin alınması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.