DOLAR 32,2432
EURO 34,8038
ALTIN 2.438,88
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Tören yapıldı: Charles resmen kral oldu

10.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre 8 Eylül’de tahta 70 yıl boyunca oturan Kraliçe II. Elizabeth’in yaşamını yitirmesinden sonra bugün taht resmen Kral Charles’ın oldu…

Bugün tarihi bir tören ile Charles, kral unvanını aldı. Annesinin ölümünden sonra otomatik olarak “Kral” pozisyonuna gelen Charles’ın bu görevi bugün resmiyet kazandı.

St. James’s Sarayı’ndaki Katılım Konseyi’ndeki seremoniye Kral III. Charles katılmadı… Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün resmen duyurulmasından sonra salonda bulunan kalabalık “Tanrı Kral’ı korusun” sloganları attı.

Bu sloganı atanlar arasında birçok eski başbakan ve görevlinin olduğunu da BBC aktardı.

Duyurunun ardından çiçeği burnunda Başbakan Liz Truss, Charles’ın eşi Konsort Kraliçe Camilla ve Galler Prensi William’ın da aralarında olduğu kişiler kararı imzaladı.

BBC’de yer alan haberde St. James’s Sarayı’nda yaklaşık 200 kıdemli hükümet yetkilisi ve kraliyet mensubunun yer aldığı belirtilirken Kral Charles’ın toplantıya daha sonra katılacağı da aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.