DOLAR 32,4720
EURO 34,8577
ALTIN 2.421,49
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tırnaklarınız için harikalar yaratabilecek doğal yöntemler

27.04.2020
A+
A-

Biyotin

Biyotin

Tırnaklarınızın daha süratli büyümesini karşılamak için, bir cins B vitamini olan biyotin açısından varlıklı yiyecekleri harcamak önemlidir. Bir çalışmaya tarafından, biyotin birkaç hafta içinde cılız tırnakları güçlendirir. Bu vitamini içeren bir takım yiyecekler fındık, karnabahar, pişmiş yumurta, muz ve mantardır.

Salatalık

Salatalık

Sık Sık kırılgan tırnaklarınız varsa, salatalık uygulayarak doğal yollardan bu problemden kurtulabilirsiniz. Salatalık yalnızca A, E, B1, B2, B3 ve C vitaminleri açısından varlıklı olmakla kalmaz, bununla birlikte kalsiyum ve demir içerir. Tırnaklarınızı 5 dakika boyunca salatalık suyuna batırın.

Limon

Limon

Tırnaklarınızı evde beyazlatmak için limon dilimi ile ovalayın veya pamukla uygulayın. 10 dakika değin tırnaklarınızı bu şekilde bekletin. Daha içe doğru temizleme için, limon suyuna karbonat ekleyin. İnce bir macun oluşturana dek adamakıllı karıştırın ve tırnaklarınızı bir diş fırçası kullanarak bu karışım ile ovalayın.

Çay ağacı yağı

Dere ağacı yağı

Şaşılacak antifungal özellikleriyle tanıdık nehir ağacı yağı, tırnakların dinç kalmasına da tezgâhtar olur. Tırnak mantarı probleminiz varsa, bu uçucu yağı pamuklu çubuklarla sorunlu bölgeye uygulayarak kullanabilirsiniz.

Kekik yağı

Kekik yağı

Yakınınızdaki bir süpermarkette kolayca bulunan kekik yağı, çay ağacı yağına alternatif olarak tırnakları gözetmek için kullanılabilir. Bu yağ, şaşılacak anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu kanıtlanmış timol içerir. Çivi mantarı veya bakteriyel sorunlarınız varsa, tırnaklarınızı kekik yağına batırılmış pamuklu çubuklarla hafifçe ovalayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.