Beşiri’de Danuk ve Fıstık Festivali: Üretici Emeklerinin Parlama Noktası
Beşiri’de Danuk ve Fıstık Festivali: üretici emeklerinin parlama noktası, yöresel lezzetler ve kültürel coşku dolu bir buluşma.
Beşiri ilçe merkezinde düzenlenen üçüncü Danuk (haşlanmış buğday) ve Fıstık Festivali, kentin zengin kültürel mirasıyla turizm ve gastronomi potansiyelini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmayı amaçlıyor. Bu organizasyonu Beşiri Kaymakamlığı ve Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ve Valilik ile İl Özel İdaresi’nin desteğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda hayata geçirildi.
Festival alanında konuşan Kaymakam Muhammed Yılmaz, geçmiş yıllarda heyecanla başlayan bu etkinliğin artık Beşiri’nin bir geleneği ve markası haline geldiğini belirtti. Yılmaz, bu festivalin sadece ürünleri bir araya getirmekle kalmayıp, yöre değerlerini ön plana çıkardığını ve üreticilerin emeklerini güvence altına aldığını vurguladı. Bu topraklar uzun yıllardır tarımın bereketiyle yoğrulmuş ve insanı toprağa bağlı, çalışkan ve cömert kılmıştır.
“Beşiri’nin insanı üretmeyi erdem, paylaşmayı şeref ve misafirperverliği yaşam biçimi olarak görmüştür. Bugün de o güzel geleneği sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Danuk da bizim, fıstık da bizim; emek, bereket ve kardeşlik de bizim,” ifadelerini kullandı. Etkinliğin amacı, yalnızca ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak değil, Beşiri halkının gönül zenginliğini de ortaya koymaktır.
Haber ve görüntüler Bayram AYHAN/BATMAN, Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat; Haberler.com