DOLAR 32,2197
EURO 35,0190
ALTIN 2.501,42
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

TikTok veri hırsızlığı iddiaları hakkında konuştu Popüler sosyal medya platformu TikTok veri hırsızlığı iddiaları hakkında konuştu. Açıklamalar bizzat…

30.07.2020
A+
A-

Yaşanan olayların ardından söz sırası Kevin Mayer’e geldi. Mayer’in açıklamaları savunma niteliğinde oldu, kendisinin en dikkat çeken ifadesi “TikTok bir hedef olarak görülebilir ama onun düşman olduğunu kanıtlamaz” oldu. Platforma karşı yapılan suçlamaların sebebini Çin menşeili bir uygulama olması olarak gösterdi.

ABD ve Çin arasındaki soğuk savaş son yıllarda etkisini iyice gösteriyor. Bu soğuk savaşın teknolojik tarafına bakacak olursak TikTok’un veri hırsızlığı yaptığı iddiaları yasaklara bir gerekçe çıkarıyor.

Platformun rakiplerine göre daha yeni olmasını bir başarı olarak nitelendiren Kevin Mayer, ülkelerin ön yargısını kırması gerektiğini söyledi. Hatırlayacağınız üzere iOS 14‘ün panoya erişen uygulamalar hakkında uyarı vermesinden sonra bazı uygulamaların başı yanmıştı. TikTok’un kopyaladığımız tüm metinleri anlık olarak sızdırıyor olması ciddi bir endişe yarattı.

TikTok veri hırsızlığı iddiaları için şu genellemeyi kullandı: “Kabul ettiğimiz bir şey var ki o da uygulamanın Çin kaynaklı olmasının bir ön yargı oluşturduğudur.”.

Sizce bu işin sonu nereye varacak? Platform yasaklanmalı mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.