DOLAR 32,5909
EURO 34,8629
ALTIN 2.504,91
BIST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Tesla, Toyota’nın unvanını elinden aldı Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, en kıymetli araba üreticisi olmayı başardı. Dünyanın önde gelen…

02.07.2020
A+
A-

Son günlerde Tesla hisselerindeki artış, markanın değerinin büyük çoğalma yaşamasına da olasılık sağladı. Dünyanın önde gelen firmalarından biri haline gelen Tesla’nın toplam değeri, 200 milyar dolar değeri geçmiş durumda. Ayrıca, operasyon gören Tesla hisseleri de büyük talep görüyor. Son günlerde hisselerde büyük alım işlemi yapılıyor.

Corona virüsü salgını sonrası durgunlaşan borsa hisselerinde Tesla yer almamış ve dikkatleri çekmişti. Bunun da Tesla için, en kıymetli otomobil üreticisi olma yolunda büyük kazanım olduğu düşünülüyor. öte yandan Tesla’nın ilk yatırımcılarından olan Toyota da uzun zaman önce Tesla hisselerini satmış ve büyük kâr elde etmişti. bununla beraber Tesla, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki büyük Toyota fabrikasını satın almış ve üretimini buradan yapmaya başlamıştı.

Tesla hisse değeri ise bu yazı yazıldığı itibariyle 1.119,63 dolar seviyesinde. Hisse hareketlerine bakıldığında son hafta ve aylarda bazı düşüşlere rağmen yükselişin devam ettiği görülüyor.

Tesla ve Toyota market değerlerine bakıldığında da Tesla’nın 4 milyar dolar gibi bir farkla önde olduğu görülüyor. Toyota’nın Tesla’ya göre 30 kat daha fazla araç sattığını belirtmekte fayda var.

Şirketin CEO’su Elon Musk da en fazla bilinen CEO’lar aralarında yer almayı başarmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.