DOLAR 32,2937
EURO 34,8240
ALTIN 2.412,97
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Tesla Model 3 Fren güncellemesi yayınlandı

27.05.2018
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda Consumer Reports’un Tesla’nın yeni göz bebeği Model 3 için yayınladığı incelemede eleştirdiği noktalardan birisi, aracın frenleriydi. 

Model 3’ün frenlerinin birçok otomobile bakış kötü olduğunu belirten Consumer Reports, 100’den 0’a frenleme mesafesinin uzunluğundan şikayetçi olmuştu. Elon Musk ise duruma sessiz kalmayarak Model 3’ün frenlerinin iyileştirileceğinin sözünü vermişti.

Geçtiğimiz gün Musk, Twitter hesabı üzerinden 25 Mayıs itibari ile Model 3’lere fren mesafesini iyileştiren bir güncellemenin yayınladığı müjdesini verdi. Consumer Reports’a ise, yaptıkları bu incelemeden ötürü teşekkür etti.

6 metre iyileştirildi

Musk, güncelleme ile birlikte ard arda yapılan frenlemeler ve sert frenlemelerde aracın fren mesafesinin 20 feet civarında erkene çekildiğini belirtti. Bu da, yaklaşık 6 metreye tekabül ediyor.

Aracın bu tür mekaniksel sistemlerinin güncelleme uzaktan iyileştirilebilmesi, pek alışık olduğumuz bir durum değil. Elon Musk, Model 3’ü rakiplerinden daha iyi olana kadar geliştireceklerinin de altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.