DOLAR 32,2041
EURO 35,0865
ALTIN 2.472,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Dyson, teknolojisini Corona virüsü için kullanacak

26.03.2020
A+
A-

Dyson, proje için “Son derece zorlu bir zaman diliminde üstlenilen oldukça karmaşık bir iş. Laboratuvarda ve insanlarda ayrı testler uygulamak üzere tamamen farklı dizayn edilmiş bir tıbbi cihaz geliştirmeyi amaçlıyoruz.” açıklamasını yaptı. Oxford Üniversitesi ve King’s College London’dan mühendisler, anestezistler ve cerrahlar yeni bir tip solunum cihazları üzerinde çalışıyor. Mevcut ticari modellerden daha az gelişmiş olsa da hızlı bir şekilde tasarlanıyor.

Dyson solunum cihazı yapım aşamasında

xVent ekibinin bir parçası olan Dr Federico Formenti, “Mevcut modelleri tamamlayabilecek yeni tasarımlar oluşturmak talebi karşılamaya yardımcı olabilir. Şirketler bir gecede farklı bir donanıma geçiş yapamaz. Örneğin bir Formula 1 bileşenini solunum cihazına koyamazsınız.” dedi.

Corona virüsü için Apple’dan uzaktan eğitim adımı!

Corona virüsü ciddiyetini hızla artırmaya devam ederken Türkiye dahil olmak üzere birçok ülke uzaktan eğitime geçiş yaptı. Altyapı konusu için de Apple uzaktan eğitim içerikleri yayınlayacak!

Yeni tip bir solunum cihazına sıcak bakılmıyor

Proje hâlâ hükümetten haber bekliyor. Yeni bir solunum cihazının tasarlanması ve piyasaya sürülmesi normalde iki ila üç yıl sürüyor. Ancak NHS’nin esas endişesi birkaç hafta içinde ekipmanın yetersiz kalacağı ihtimali. Biyomedikal mühendisi Dr. Marion Hersh, BBC’ye verdiği demeçte, “Mevcut prototipleri seri üretime sokmak acil taleple başa çıkmanın en hızlı yoludur. Denetleyici unsurlardan geçmek zorunda kalmayacakları için plan kısa sürede işlemiş olur. Ancak düzenlemenin yine de düzgün yapılması gerekir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.