DOLAR 32,2744
EURO 34,7808
ALTIN 2.412,07
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Tesla, Elon Musk’ı görevinden alıyor!

27.04.2018
A+
A-

Tesla’nın hissedarlar toplantısında genellikle, bazı yönetim kurulu üyelerinin yeniden seçilmesi ve finansal durumu etkileyen diğer şirket içi konular hakkında sunulan teklifler görüşülüyor. Toplantı sonrasında sahneye çıkarak şirketin durumu hakkında sunum yapan Musk, hissedarlardan gelen soruları yanıtlıyor.

Belirttiğimiz gibi bu kez Elon Musk’ın CEO görevinden alınması isteniyor. Tesla hissedarının büyük bir kısmının, Musk’ın 2004’ten bu yana yürütmekte olduğu bu görevden alınması konusunda hem fikir olduğu iddia ediliyor.

Model 3 üretiminde yaşanan sıkıntılar, Tesla içerisinde yaşanan bu krizin ana nedeni. Şirket tarihinin en büyük zararını yaşarken, Musk son günlerde zamanını fabrikada geçirdiğini ve tüm sorunları Haziran ayına kadar çözeceğini açıkladı.

Hissedarlar fikrini değiştirmez ve Musk’u görevden alırlarsa, yüzde 20’lik bir hisseye sahip olan Musk, şirketin bağımsız direktörlerinden birisi haline gelecek.

:: Sizce, Elon Musk Tesla CEO’su görevinden alınır mı?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.