DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Apple Car motoru, Tesla’ya göz kırpacak Resmi bir tanımlama olmasa da, uzun süredir Apple Car üzerinde çalışılıyor. Son gelen sızıntılara tarafından…

22.04.2020
A+
A-

Apple, Tesla’nın kullandığı temel mühendislik ve motor tasarım prensiplerini uygulayarak Apple Car motoru için üç fazlı bir AC endüksiyon üstünde çalışıyor. 10,630,127 numaralı patente kadar, bar yara statorlu ve sırık dönüşlü soğutmalı elektrik motoru üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı.

Alınan berat, özellikle otomobiller için olası birkaç elektrik motor sisteminden sadece biri olan AC endüksiyon motorunu detaylandırıyor. Oysa bu teknoloji, Tesla’nın yaptığı sincap kafesli motor teknolojisini kullanıyor. Apple Car motoru, birçok nedenden nedeniyle Tesla motorlarından ilham almış olabilir. Asenkron motorlar ile birlikte voltaj / frekans oranı yoklama edildiğinde yüksek bir başlangıç ​​torku üretilebilir, daha ucuzdur ve engebeli arazide de daha verimlidir. Hem bu motorlar, ortalamaya kadar daha uzun ömürlüdür ve daha az bakım gerektirir.

Buna karşılık, Ford ve Nissan‘ın hibrid araçları değişmez mıknatıslı senkron motorlar kullanıyor. Bu motorlar, Tesla’nın kullandığı asenkron motorlara kıyasla daha bereketli olmasına karşın fazla daha maliyetlidir. Üstelik bakım ihtiyaçları daha fazladır. Mıknatıslı yapının yıpranma eğilimi de yüksek olduğu için, zaman içerisinde değiştirilmeleri gerekir.

Üç fazlı bir AC endüksiyon motoru, akıcı kontrol edilebilirse verimlilik oranı yüzde 90 seviyelerine dek çıkarılabilir. Ancak esas problem, bu kontrolün epeyce karmaşık olmasıdır. Apple Car motoru patentinde ise, motordan ısıyı dağıtmak için eşleştirilmiş motor teknolojisine odaklanılmış.

Patent açıklamasına görse sistem, “soğutma yapısı, son dış halka yüzeyinin veya alt dış halka yüzeyinin en az bir adam başına, kutup dönüş halkasından ısı edinmek için termal olarak geçirgen bir ilişkiye sahiptir” biçiminde belirtilen.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.