DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Google Chrome’a sınırlama geliyor! İşte tanımlama Çoğu kullanıcının fazla sevdiği Google Chrome Web Mağazası uzantıları için üzücü bir haber geldi. Yeni…

30.04.2020
A+
A-

Bir dönem hangi tarayıcının en fazla uzantıya sahip olduğu meselesi önemli bir kriterdi. Bu bağlamda o günlerden beri savaşmaya devam eden Google, Chrome tarayıcısı namına kesintisiz bir şekilde yeni bir uzantı projesi üzerinde çalışıyor.

Bir Takım kullanıcılar tarafından “eklenti” olarak da adlandırılan bu fonksiyonel yazılımlar, Chrome deneyiminin kalitesini artırmak amacı ile piyasaya sürülüyor. Bu uzantılar süre geçtikçe popülerliğini arttırsa da mahremiyet meselesi ön plana çıktı.

Mahremiyet konusunda endişe duyan kullanıcılar, arama motoru devine güvenlik konusunda nasıl önlemler aldığını sormaya devam ediyor. Chrome Web Mağazası için alınan stratejik önlemler, birçok amaçsız ve zararlı uzantının önüne geçmeyi başardı.

İnternet aracılığı ile çoğu kullanıcıya gönderilen uygun olmayan ya da gözden düşmüş mesajlar (spam), tarayıcı deneyiminin kalitesini azaltıyor. uygunsuz ve kötü amaçlı uzantıların denetiminde istenen performansı gösteremeyen Google, denetimleri sıklaştıracak.

Bu konuda Android Play Store ile benzer kaderi paylaşan Google Web Store, devlete ait olmayan kaynaklardan uzantı yüklenmesi konusunda daha iyi. Zira Google, Chrome tarayıcılarına kendisinin müsade vermediği kaynaklardan uzantı yüklenmesini engelledi.

Bu sebepten ötürü iş yükü çoğalan yazılım şirketi, uygun olmayan ya da istenmeyen mesajlar politikasını güncelledi. bundan böyle bütün uzantılar  daha sık incelenecek ve mağazaya daha eksik uzantı eklenecek.

Google Chrome Web

Chrome Web Mağazası uzantıları için sıkı önlemler!

Özellikle meta verilerini değiştirmeye ya da açıklamaları ile kullanıcıları kandırmaya çalışan eklentilere yoğunlaşacak olan Google, resmi internet sitesinden yeni politikası için şu cümleleri kurdu:

— “Geliştiriciler veya onlara tabi olan kuruluşlar, Chrome Web Mağazası üzerinden yayımlanan ve daha önce de sağlanan deneyimleri ve işlevsellikleri içeren benzer uzantıları paylaşmamalıdır.”

— “Burada belirtilen ilgili kategorilerin herhangi birinde alakasız, yanıltıcı, yanlış yazılı, açıklayıcı olmayan ve/veya uygun olmayan bilgiye veya bilgilere sahip olan uzantılara müsade verilmeyecektir: Uzantının kendisi, uzantının açıklaması, geliştiricinin adı, başlık, sembol, ekran görüntüleri, tanıtım resimleri ve meta verileri.”

— “Geliştiriciler, Chrome Web Mağazası bünyesinde yer alan uzantıların konumunu değiştirmeye çalışmamalıdır. Bu kural; uzantının derecelendirme raporunu, incelenme raporunu ve ürünün toplam yüklenme sayısını yasa dışı yollarla iyileştirmeye yönelik (kullanıcıyı aldanma amaçlı) yöntemler için geçerlidir ama bunlarla sınırlı değildir.”

— “Tek amacı bir diğer uygulamayı, temayı, internet sayfasını ve/ya da uzantıyı atfetmek ya da başlamak amacı ile piyasaya sürülen uzantılara müsade verilmeyecektir.”

— “Kullanıcıların tarayıcı deneyimini uygun olmayan ya da gözden düşmüş mesajlarla, reklamlarla, tanıtımlarla ve kimlik avı girişimleri ile fena bir şekilde etkileyecek olan yöntemleri bünyesinde barındıran ve bunlardan yararlanan uzantılara müsade verilmeyecektir. Bir kullanıcı namına mesaj gönderen ve ilgili kullanıcının bu mesajı onaylamasına müsade vermeyen eklentiler de engellenecektir.”

artık Google Chrome için daha eksik eklenti onaylanacak. Yeni önlemleri nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.