DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tesla, elektrikli kamyon modelini bugün tanıtacak

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, elektrikli kamyonunu bugün tanıtacak. Şimdiye kadar sadece iki görseli paylaşılan elektrikli kamyonun tanıtımımın önümüzdeki saatlerde yapılması bekleniyor.

01.12.2017
A+
A-

milliyet.com.tr

Tesla, Semi adlı elektrikli tır veya kamyon modelini bugün duyuracak. Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önceden Tesla Truck ismiyle paylaştığı bilgileri Tesla Semi olarak paylaşmış ve “ağır hizmete uygun, uzun menzilli” olarak tanımlayıp en yüksek ağırlık kapasitesine sahip olacağını belirtmişti.

Tesla CEO’su Elon Musk, Vancouver’da katıldığı TED konferansında da Tesla Semi Kamyon hakkında bazı küçük detayları açıklamıştı. Musk’ın belirttiğine göre Tesla Semi’nin 450 kilometreye yakın bir menzili olacak. Elon Musk’ın söylediğine göre sürücüler ‘araç kontrolcüsü’ olmaktan çıkarak filo yöneticisi haline gelecek ve görevleri aracı kontrol etmek değil denetlemek olacak.

Elon Musk, Tesla Semi’nin üretim tarihi ve fiyatı ile ilgili kesin bir bilgi vermedi. Musk’ın açıklamasına göre aracın seri üretimine ancak iki yıl sonra 2019’da başlanabilecek. 

Tesla Semi adlı elektrikli kamyonun önümüzdeki saatlerde tanıtılması bekleniyor.

 

It can transform into a robot, fight aliens and make one hell of a latte pic.twitter.com/8h9vvWu4f5

— Elon Musk (@elonmusk) 15 Kasım 2017

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.