DOLAR 32,2615
EURO 34,7727
ALTIN 2.414,02
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Teknolojiye göz kırpan Adidas sneaker modelleri Adidas sneaker’lar çağın teknolojisi ile geliştirilmeye devam ediliyor. Adidas sneaker serilerinde ezber…

03.07.2020
A+
A-

Eski dönem teknolojisi, 1970’lerden sonradan, sneaker’ın yalnızca sporcular ve atletler için değil, tüm halk müziği tarafından kullanılabilir olduğunu ispatladı. Bugünlerde ise sneaker teknolojisi günlük, konforlu bir ayakkabıdan fazla performansı ve hareket kabiliyetini arttıran sneaker’lar üretmeyi hedefliyor.

1920’lerde kurulan ve günümüzün en büyük markalarından biri olan Adidas sneaker ve inovasyon teknolojisine öncülük ediyor. Tasarımlarında binlerce sporcunun verisinden yola meydana çıkan ve her tarz için öbür modeller üretmeyi başaran Adidas geçmişten bu yana sneaker teknolojisini defalarca kullandı.

Adidas Micropacer (1984)

Adidas’ın fütüristik tasarımlarından biri olan Micropacer günümüz sneaker modellerine de ilham vermektedir. Teknolojinin sneaker’da bütün anlamıyla ilk önce kullanıldığı Micropacer, yerleşik pedometreye sahip ilk sneaker’dır. Adımlarınızı ve hızınızı takip edebileceğiniz çiple, sneaker ve teknolojiyi gerçek anlamda ilk önce buluşturan Micropacer suya dayanıklı deri astarı ve kaymaz kauçuk dış tabanı kullanışlı bir sneaker deneyimini de yaşattı.

Adidas Torsion (80’ler)

But tabanının maddi yapısından feyz alarak taban esnekliğinin önemini ispatlayan ve sonraki sneaker modellerine ilham veren Adidas Torsion teknolojisi, günümüzde de geliştirilmiş ve iyileştirilmiş formu ile yeni modellerde karşımıza çıkıyor. Tabanın ortasındaki bar ile pabuç büküldükçe ön ağırlığın topuklara verilmesini sağlayan Torsion, bükülebilir taban dengesinin bu bar ile sağlandığını ispatlamıştır ve taban yastıklama teknolojisinin öncüsü olmuştur.

Adidas Boost (2013)

2013 yılında öne sürülen ve bugün Adidas’ın az kalsın benzer anlamlısı haline gelen Boost serisi süper hafif yapısının yanı sıra sneaker konforunu doruklarda yaşatıyor. Termoplastik poliüretan kimyadan oluşan Boost köpükler Alman kimya teknolojisinin buluşu olsa da BASF ve Adidas ortaklığı üretimi sebebiyle sadece Adidas sneaker’ları için üretiliyor. Sıcak ve soğuktan etkilenmeyen, zamanla bozulmayan Boost köpükler üfleme yöntemi ile kalıplaşmış kapsülleri bir araya getirir. Sneaker taban ve yastıklama teknolojisinde devrimci bir konfor sunan Boost serisi markanın en fazla satan modellerini içeriyor ve her sene yeni modellerle karşımıza çıkıyor.

Adidas x Parley (2015)

Teknolojinin ayrıca doğa ayrıca insan için bir arada kullanıldığı Adidas x Parley 2015 serisi okyanus atıklarından dönüştürdüğü ipliklerle kundura üstteki ve dilini oluştururken tabanda ise Boost teknolojisi kullanmıştır. Konforun, fiziki uyumun, teknolojinin ve geri dönüştürülebilirliğin  bir araya getirilebileceğini ispatlayan Adidas x Parley estetik duruşu ile de sneaker seçiciliğinde seviyeyi yükseltiyor.

Okyanusları tarayarak ve temizleyerek elde ettiği plastikleri iplik haline getirip inovasyon teknolojisi ile birleştirme sneaker tarihine de izini bırakacak.

Adidas Futurecraft 4D (2017)

Yastıklama ve enerji dönüşümünü yaylı tabanları ile bir arada sunan Futurecraft Adidas’ın son inovasyon harikası. 2017 yılında sneaker severlere sunulan ve gönülleri feth eden bu sneaker 3D zorlama yöntemiyle üretim edilmiştir. 3D baskılı orta tabanı birincil kere kullanan Futurecraft 4D serisinde taban desteği ve yastıklama hassasiyetle dengelenmiştir. Bu sayede çoğalan kafes yoğunluğu destekleme ve enerji dönüşümü sağlarken, eksilen kafes yoğunluğu yastıklama sağlamaktadır. 3D baskı teknolojisiyle bu dengeli ikilinin uzun zaman performans göstermesi sağlanmıştır.

Adidas sneaker modelleri ile teknolojinin kesişimi!  (7)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.