DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

“Samsung ve Sony, Huawei ile Ticaret Yapabilmek İçin ABD’den Lisans Aldı”

29.10.2020
A+
A-

Çinli teknoloji şirketi Huawei, ABD hükümetinin geçtiğimiz yıl aldığı kara liste kararının ardından zorlu bir sürecin içerisine girdi. ABD hükümetinin aldığı karar, diğer teknoloji şirketlerinin Huawei ile iş birliği yapmasının önüne geçti. Hal böyle olunca da şirket, özellikle de dünya çapında yakından takip edilen akıllı telefonlarını üretme ve pazarlama konusunda sorunlar yaşandı. Şimdiyse Huawei’nin yüzünü güldürecek bir olay yaşandı.

Hem Reuters hem de Financial Times’ta yer alan haberlere göre Samsung, Huawei ile ticaret yapabilmek için ABD’den lisans aldı. Ancak bu lisans, sadece Samsung’un ekran üretim birimi olan Samsung Display için geçerli. Ayrıca Samsung, bu lisansla sadece kendi üretimi olan bazı ekranları Huawei’ye satabilecek. Ancak örneğin OLED panellerin Huawei’ye satılıp satılamayacağı hala belirsiz. Çünkü Samsung Display, OLED panel üretimlerinde sektördeki başka isimlerle de çalışıyor ve mevcut koşullar altında diğer isimlerin de ABD’den lisans alması gerekiyor.

Huawei-Samsung

Financial Times, konuyla ilgili haberinde Samsung’dan fazlasını da sunuyor. Yapılan açıklamalara göre Japonya merkezli teknoloji devi Sony ile Çin merkezli OmniVision da Huawei ile ticaret yapabilmek için lisans almış durumda. Alınan lisanslar, her iki şirketin de Huawei’ye kamera sensörü satabilmesinin önünü açacak. Ancak bunların Huawei’yi kurtarıp kurtarmayacağı şu an için bilinmiyor.

Bu arada ABD merkezli teknoloji şirketi Intel de geçtiğimiz ay içerisinde lisans aldı. Bu lisans, hangi ürünleri kapsadığını ortaya koymuyor olsa da Huawei’ye nefes aldırabilir. Çünkü şirket, akıllı telefon sektöründe olmasa da bu lisansı kullanarak dizüstü bilgisayar üretimine devam edebilir. Hatta belki iyi bir iş birliği, Huawei’nin Intel işlemcili telefonlar üretmesinin bile önünü açabilir. Ancak tüm bunlar, önümüzdeki süreçte yaşanacak yeni gelişmelerle netleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.