DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Tebessüm Bozukluğu Özgüvenin Etkilenmesine Neden Oluyor

20.05.2020
A+
A-

Diş Hekimliği günümüz teknolojisi ile bir hayli ilerlemeye başladı diyen Diş Doktoru Denizhan Uzunpınar, “Güncel konular aralarında tabi fakat de gülüş tasarımı var. Güldüğünüz zaman ayna karşı kendinizi iyi hissetmiyor iseniz ya da sosyal hayatınızda birisi espiri yaptığında kahkaha attıktan daha sonra hemencecik ağzınızı kapatıyorsanız bir problem vardır. Dişleriniz yüzünüz ile ahenkli değildir veya dişlerinizin şekli hoşunuza gitmiyordur. Bunun için gülüş tasarımı denilen işlemi yaptırabilirsiniz,” dedi.

Gülümseme tasarımı dişlerinizin yüzünüz ile ilişkili olmalıdır diyen Dt.Uzunpınar, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Konuşurken dudak konumunuz, dişlerinizin belirme miktarı, dişetlerin gülüşünüz ile uyumu, dişlerinizin rengi, cilt renginiz gibi faktörlerdir. Bu unsurların herkeste optimum seviyede olması hedeflenir. Çapraşık dişler, düzensiz bir tebessüm, fazla dişeti görünme miktarı gibi faktörler gülümseme tasarımı için uygun sebeplerden birkaçı. “Gülemiyorum, dişlerimden mutsuzum, gülmek istemiyorum gibi Psikolojik nedenlerden dolayı da gülüş tasarımı yaptırabilirsiniz.”

HERKES GÜLÜŞ TASARIMI YAPTIRABİLİR

Fiilen herkes için gülüş tasarımının yapılabildiğini ifade eden Dt. Uzunpınar, “Bunun için bağlı ki Dişçi randevusu oluşturmak birincil basamak. Randevuya gittiğinizde Diş Hekimi sizi dinler çözümleme eder ve kayıtlar alır. Kayıt aldıktan daha sonra sizinle beraber fotoğraflar çekerek fotoğraflar üzerinde sizinle konuşarak değerlendirmeler yapar. Tüm değerlendirmeler yapıldıktan sonradan size özel bir tebessüm tasarımı planlanır ve müşterek bir karar verilir. İşlem öncesi mock-up denilen bir seans uygulanır ve tahmini netice için bir deneme yapılır. Tebessüm tasarımı planlanan bir ön egzersiz ölçüsü ağıza uygulanır ve siz aynada doğruca operasyon sonucunu değerlendirebilirsiniz. Bu işlem esnasında başkalaşmak istediğiniz ne var ise hekiminize söyleyip düzelttirebilirsiniz. Dişler uzun olmuştur, kısaltırsınız. Dişetleriniz pozitif görünür işaretlersiniz, şekli köşeli gelir yuvarlatırsınız,” şeklinde konuştu.

DİŞLER AŞINDIRMADAN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLİR

Dt. Uzunpınar, mutabık olduğunuz tasarım sonrasında iş bundan böyle hekiminiz ile teknisyeni arasındadır diyerek, “Tüm talepleriniz uygulandıktan sonradan bitmiş ayna aleyhinde final görüntünün test halini görürsünüz. Bütün koşullar sağlanmış ve gülümseme tasarımınız hoşunuza giderse bundan böyle gülümseme tasarımı için seramik kaplamalarınız üretime hazırdır. Dişçi ya mevcut dişlerin üzerinden bir ölçü alır ya da uygun pozisyonda olmayan dişler var ise yıpratma işlemi gerçekleştirilir ve alınan ölçüler imal için diş teknisyenine iletilir. Tebessüm tasarımı her kişisel yapılır ve en manâlı olan sizin ne istediğiniz. Karar verirken dürüst diş hekimi tercihi yaptığınızdan emin olun,” açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı

Dişlerin Hangi Sıklıkta Fırçalanması Gerekir

Dişlerin Hangi Sıklıkta Fırçalanması Gerekir

Dişler Hakkında 5 Şaşırtıcı Bilgi

Dişler Hakkında 5 Şaşılacak Bilgi

Çürüksüz Dişler İçin 10 Önemli Kural

Çürüksüz Dişler İçin 10 Kayda Değer Kural

İLİşKİLİ GALERİLER İnci Gibi Dişler İçin Bırakmanız Gereken Davranışlar

İnci Gibi Dişler İçin Bırakmanız Gereken Davranışlar

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Dişleri Koruyun! Erkeklerin Üreme Şansını Arttırma Yolları

Bakımsız Dişler Bu Rahatsızlıklara Neden Oluyor!

Bakımsız Dişler Bu Rahatsızlıklara Niçin Oluyor!

Muzun İçini Yiyin Kabuğuyla Dişlerinizi Beyazlatın!

Muzun İçini Yiyin Kabuğuyla Dişlerinizi Beyazlatın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.