DOLAR 32,4344
EURO 34,4578
ALTIN 2.488,57
BIST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Kovid-19 Tedavisinde Yerli ‘Solunum Cihazı’ Kullanıma Hazır

02.12.2020
A+
A-

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle üretilen 10 adet yüzde 100 yerli ventilatör (solunum cihazı) hastanemiz bünyesinde hizmet veren Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmaya başlandı. Korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğun bakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Op. Dr. Yusuf Albayrak, yenilenen tıbbi cihazlarla verilen hizmetin kalite ve çeşitliliğinin arttığını belirterek tüm hastalara acil şifalar diledi.

VENTİLATÖR NEDİR?

Solunum olarak da adlandırılan ventilatör, nefes alabilen havayı akciğerlerin içerisine ve dışarısına taşımayı sağlayarak, fiziksel olarak nefes alamayan ya da yetersiz nefes alan hastalara nefes vermek için mekanik ventilasyon sağlayan bir makinedir.

İLİşKİLİ HABERLER Oğuzhan Koç Koronavirüse Yakalandı

Oğuzhan Koç Koronavirüse Yakalandı

26 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Açıklandı

26 Kasım 2020 Koronavirüs Tablosu Açıklandı

Derbide Koronavirüs Krizi!

Derbide Koronavirüs Krizi!

Bakan Koca'dan 'Zorunlu Karantina' Uyarısı

Bakan Koca’dan ‘Zorunlu Karantina’ Uyarısı

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Hadise Koronavirüse mi Yakalandı?

Hadise Koronavirüse mi Yakalandı?

Koronavirüs Aşısı Olan Sağlık Çalışanı, Aşının Tüm Etkilerini Anlattı!

Koronavirüs Aşısı Olan Sağlık Çalışanı, Aşının Tüm Etkilerini Anlattı!

Oğuzhan Koç Koronavirüse Yakalandı

Oğuzhan Koç Koronavirüse Yakalandı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.