Tawana’nın Gizli Hamilelik Hikayesi
Tawana’nın sırlarla dolu hamilelik macerasını keşfedin. Gizemli olaylar, duygusal anlar ve büyük sürprizlerle dolu bir hikaye sizi bekliyor.
21 yaşında bir bebek sahibi olmak Tawana’nın planları arasında değildi. Parti yapıyor, eğleniyor ve kendi deyimiyle, “çılgın bir hayat” yaşıyordu. Ta ki bir gün bayılıp hastaneye kaldırılana kadar. Başına ne geldiği hakkında hiçbir fikri yoktu. Yapılan tetkikler dört hafta içinde bebek sahibi olacağını gösterdi. BBC’nin Reliable Sauce isimli podcastına konuşan Tawana, haberi duyduğunda “panik atak” yaşadığını söylüyor. Haber aklını başından almıştı: “Birisinin, ‘evet, hayatını toparlamak için dört haftan var’ dediğini düşünün” diyerek hissettiği endişeyi açıklıyor.
Gizli Hamilelik ve Tawana’nın Deneyimi
Hastaneye kaldırıldıktan sonra doktorlar Tawana’ya, MR’dan önce hamilelik testi yapmasını tavsiye etti. Ancak genç kadın bu tavsiyeyi gülünç bularak görmezden geldi. Deri altına yerleştirilmiş bir doğum kontrol implantı vardı ve hamile olduğuna dair de hiçbir belirti göstermemişti. Test negatif çıktığında Tawana haklılığına daha da ikna oldu. Ancak hamilelik ihtimalinin güçlü olduğunu düşünen bir hemşire, onu ultrasona ikna etmesi için doktoruyla konuştu.
Doğan çocuğunun babası Emmanuel, hamilelik haberini aldığında inanamadığını anlatıyor. “Hiç mantıklı değildi. Doğaüstü bir durum gibiydi” diyor. Kusma ve karın şişliği gibi belirgin hamilelik işaretlerinin herhangi biri olmadan bir bebeğe sahip olmak, gizli hamilelik olarak adlandırılıyor. Bu nadir bir durum ancak doktorları Tawana’ya, siyahlar arasında gizli hamileliğin daha yaygın olduğunu anlattı.
Gizli Hamilelik ve Etnik Farklılıklar
Dolayısıyla doğum zamanım geldiğinde en büyük endişem onun ters olup olmayacağıydı. Gizli hamilelik vakalarına ilişkin veriler henüz mevcut olmasa da, Londra’daki South Bank Üniversitesi’nden Alison Leary, etnik azınlıkların hamileliklerinde farklılıklar görülme ihtimalinin daha fazla olduğuna işaret ediyor. Alison Leary, yalnızca gizli hamilelik vakalarına eğilen daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de aktarıyor.