DOLAR 35,4800
EURO 36,6105
ALTIN 3.075,84
BIST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Az Bulutlu
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Cum 9°C
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 11°C

Tarihi dokusuyla turistlerin Karadeniz’deki gözdesi: Trabzon Ortamahalle

06.11.2018
A+
A-
1 / 15

Trabzon’da bulunan Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, konakları, çeşmeleri, sokakları ve mahalle kültürünün bir bütün halinde sergilenmesiyle ziyaretçileri cezbediyor.

Fotoğraflar: AA

2 / 15

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde, 1988’de büyük bölümü kentsel sit alanı ilan edilen ve tarihi dokusu korunan Ortamahalle, her mevsim yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor

3 / 15

Arnavut kaldırımlı sokakları, dik yokuşları ve dar meydanlarıyla tarihi görünümünü koruyan mahalle, Osmanlı döneminin yanı sıra Roma ve Bizans gibi farklı medeniyetlerin de izlerini taşıyor.

4 / 15

Karadeniz’e gelen turistlerin son yıllarda ilk tercihleri arasında yer alan Ortamahalle, Osmanlı konut mimarisinin tipik özelliklerini taşıyan 120 tarihi evi ve restore edilen 8 konağıyla turistlere ev sahipliği yapıyor.

5 / 15

Ziyaretçi potansiyeli giderek artan ve turizmde adından söz ettiren mahalle, misafirlerine her mevsim eşsiz manzarasıyla tabiat ile iç içe vakit geçirme, konaklama ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor.

6 / 15

Uzaktan bakıldığında, yağlı boya tabloyu andıran tarihi Ortamahalle, gerek film yapımcılarının gerekse yerli ve yabancı turistler ile ilçeye gelen fotoğraf sanatçılarının ilk adresi oluyor.

7 / 15

“ÖZELLİKLE HAFTA SONLARI ÇOK KALABALIK”
Tarihi Ortamahalle’deki işletmecilerden Yaşar Turhan, kayınvalidesine ait tarihi konağı restore ederek üst katını ev, alt katını ise restoran ve kafe olarak kullandıklarını söyledi.

8 / 15

Ortamahalle’nin tarihi bir yer olduğunu belirten Turhan, “Binamız da tarihi bir bina. O yüzden içini ve dışını restore ederek turizme kazandırdık. Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’in de tanıtıma yönelik yaptığı çok güzel çalışmalar var. Bu sayede ilgi giderek artıyor” dedi.

9 / 15

Sezonda en çok Körfez ülkelerden turistleri ağırladıklarından bahseden Turhan, şöyle söyledi:

10 / 15

“Tanıtıma biraz daha ağırlık verilirse daha da güzel olacağına inanıyorum. Çünkü burası gerçekten turistler için inanılmaz bir fırsat. Buraya gelen kişi hem tarihi bir mahallede gezebiliyor hem konaklayabiliyor hem de eşsiz manzara eşliğinde yöresel lezzetleri tadabiliyor. O yüzden turizmden daha fazla pay alınabileceğine inanıyorum”

11 / 15

“ORTAMAHALLE GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER”
Yerli turistlerden Dilek Tüysüz de ilk defa Ortamahalle’ye geldiğini belirterek, “Gerçekten harika bir yer. Manzarası, doğası, ortamı, evleri ve konakları çok güzel. Nostalji yaşıyor insan. Herkese gerçekten burayı görmeyi tavsiye ediyorum” dedi.

12 / 15

Şeyma Özaksu da Ortamahalle konaklarının kesinlikle gezilip görülmesi gerektiğinden bahsederek, şunları konuştu:

13 / 15

“Kuymak, kaygana gibi yöresel lezzetleri de çok güzel. Bence tarihi yaşamak, mavi ve yeşili görmek, sıcakkanlı insanlarla iç içe olmak isteyenler için burası çok güzel bir fırsat.

14 / 15

Her şeyi çok güzel. Nasıl ki İzmir’in Alaçatı sokakları varsa burada da Akçaabat’ın Ortamahalle sokakları var. Oradan bir farkı yok. İnsanlara tavsiye ediyorum, gelip mutlaka burayı görmeliler”

15 / 15

Ziyaretçi potansiyeli giderek artan ve turizmde adından söz ettiren mahalle, misafirlerine her mevsim eşsiz manzarasıyla tabiat ile iç içe vakit geçirme, konaklama ve yöresel lezzetleri tatma imkanı sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.