DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 23°C

Tablet satışlarında şaşırtan artış! Zirvede kim var? Apple tabletleri için artan rağbet, diğer tabletlerin de gündeme gelmesini sağladı. Binlerce kişi tablet…

03.08.2020
A+
A-

Uluslararası Veri Şirketi (IDC) tarafından yapılan bir açıklamada tablet satışlarının yüzde 18.6 oranında arttığı belirtildi. Bu artışın COVID-19 sayesinde gerçekleştiği ifade edildi. Geçen yılın son iki çeyreğinde mobil bilgisayar satışlarının düştüğünü görmüştük.

2020 yılının ikinci çeyreğinde toparlanan tablet satışları, yaklaşık yüzde 19’luk bir büyüme ile bazı alışkanlıkların değiştiğini gösteriyor. IDC, son üç ayda 38.6 milyon adet tabletin satıldığını açıkladı. Apple, 2019 yılında ürettiği iPad modelleri sayesinde tablet pazarının birincisi olmaya devam ediyor.

IDC, Apple’ın bu çeyrekte 12.4 milyon adet iPad sattığını söyledi. Samsung ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42.5 oranında bir büyümeye şahit oldu ve 90 günde 7 milyon adet tablet satmayı başardı. Peki Çin’de neler oldu?

ABD’nin ambargosuna karşı ayakta durmaya çalışan Huawei, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43.5’lik bir büyümeye imza attı. Akıllı telefon pazarının lideri olmayı başaran Çinli firma, bu çeyrekte 4.8 milyon adet tablet sattı.

Amazon’a baktığımızda yüzde 52 oranında bir büyüme görüyoruz. Son üç ayda 3.6 milyon adet tablet sevkiyatı yapan Amazon, 2 ay önce yeni Fire HD tableti ile gündeme gelmişti. Son olarak Lenovo’nun yüzde 51 oranında bir büyümeye şahit olduğunu ve bu çeyrekte 2.8 milyon adet tabletten gelir elde ettiğini anlıyoruz.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde toplam 32.6 milyon adet tablet sevkiyatı yapıldı. Buradan hareketle 6 milyonluk bir artışın yaşandığını söyleyebiliriz. Apple, Samsung ve Huawei üçlüsünün tablet pazarında önemli bir yere sahip olduğunu da ifade edebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.