DOLAR 32,3384
EURO 34,8455
ALTIN 2.393,11
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Tablet pazarının lideri, en yakın rakibine ayrım attı Apple’ın iPad satışları ile tablet pazarındaki konumu hakkında yeni araştırma sonuçları ortaya çıktı…

22.04.2020
A+
A-

Strategy Analytics şirketi kadar yapılan tablet pazarına ilişkin çalışmanın sonuçları yayınlandı. 2019 yılındaki tablet pazarını aydınlatan veriler bulunuyor. Buna göre Apple, yüzde 44 ile tablet pazarının en büyük ismi olarak kendini gösteriyor.

Listede marka üzerinden yok de işlemci üreticileri üzerinden dışarı giden bir sipariş verme bulunuyor. Apple da iPad modellerinde kendi geliştirdiği A serisi işlemcileri kullandığı için, aracısız olarak Apple ismi listede yer alıyor.

Diğer isimler ise MediaTek, Qualcomm ve Intel olarak sıralanıyor. Apple’ın en yakın rakibi ise yüzde 16 ile Qualcomm oluyor. Intel ise yüzde 16 ile benzer bir oranda. Qualcomm’dan sonraki isimler ise tek tek görünmüyor. Diğer üreticiler olarak adlandırılıyor ve onların yüzdesi de 24 olarak emin durumda.

Bunların dışarıya araştırmada bulunan dikkat çeken detaylar arasında tabletlerde kullanılan işlemci pazarısının genelde yüzde 2 arttığı ve 2019 yılında 1.9 milyar dolar seviyesine değin ulaştığı ifade ediliyor. Apple kadar bütünüyle 2019 yılında kaç adet satmak yapıldığı resmen açıklanmıyor. iPad satışları resmi olarak açıklanmasa da işlemci araştırmaları üzerinden pazardaki liderliği konusunda dolambaçlı bir çıkarım yapılabilmiş olunuyor.

Apple Mac satışlarına yetişemedi

Global bilgisayar satışları ile ilgili teferruat yayınlandı. Bu detaylarda üretim problemleri dikkat çekiyor. En çok da Apple’ın Mac satışlarına yetişememesi konuşuluyor.

Yıl bitimi ile yapılabilen bu araştırmalarda 2020 yılındaki durumun araştırmasını, 2021 yılında sonuçlandırmak mümkün olacak. Yeni iPad Pro modelleri ile birlikte Apple’ın satışlarını artıracağına karşın gelen bilgiler, tabloda ileri yönü olan değişikliğe yol açabilir. Pandemi boyunca yaşanacak satmak düşüşleri bütün markalarda geçerli olduğu için, tablet pazarındaki yüzdeleri fazla ciddi bir şekilde etkilemeyecektir. iPad satışları konusunda yeni bilgiler de gelmeye devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.