DOLAR 32,5490
EURO 34,7341
ALTIN 2.492,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Apple’ın Elmayla Armutu Karşılaştırdığı Logo Davasında Anlaşmaya Varıldı

14.02.2021
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, geçtiğimiz ağustos ayında açmış olduğu bir fikri mülkiyet davasında Super Healthy Kids adlı şirketin bir yan ürünü olan Prepear’ın logosunda, Apple’ın elma şeklindeki logosunun ayırt edici özelliğini taklit ettiğini öne sürüyordu.

Apple elma şeklinde, Prepear ise armut şeklinde bir logoya sahip olduğundan Apple’ın deyim yerindeyse elmayla armutu nasıl karşılaştırdığı merak edilmişti. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan belgeler ve Prepear kurucu ortağı Russ Monson’ın açıklamaları, iki şirketin “logo kavgasında” anlaşmaya vardığını ortaya koyuyor.

Prepear logosu ve Apple logosu

prepear apple logo

Belgelere göre Apple, Prepear’ın armut şeklindeki logosunun değil, logoda bulunan yaprağın kendi logosunun ayırt edici özelliğini taklit ettiğini öne sürüyor. Prepear, Apple’ın bu konudaki hassasiyetini dikkate almış olacak ki iki şirket arasındaki anlaşma, Prepear logosunda küçük bir değişiklik yapılması şartıyla gerçekleştirilmiş durumda.

Prepear’ın eski logosu ve yeni logosu

prepear yeni eski logo

Anlaşmaya göre Prepear, logosunu önümüzdeki haftalarda yukarıda görmüş olduğunuz gibi değiştirecek. Aslına bakacak olursanız logodaki tek değişiklik, yaprağın şekli olacak. Prepear, yeni logosunu şimdiden resmi web sitesinde yayınlamış olsa da tüm ürünlerde değişiklik yapılması birkaç haftayı bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.