DOLAR 32,3798
EURO 34,7506
ALTIN 2.409,50
BIST 10.077,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Steve Jobs, Yapay Zekâyla “Hayata Döndürüldü”!

12.10.2022
A+
A-

Hayatını kaybetmiş ünlü isimlerin yapay zekâ ile “hayata geri getirilmesi” etik bir tartışma konusu olmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde bu tartışmayı alevlendiren bir proje daha hayata geçti. Dünyaca ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Steve Jobs ile röportaj yaptı. Fakat aslında Joe Rogan bile gerçek değildi.

Söz konusu röportaj, yapay zekâ ile podcast üretmeye odaklanan Podcast.ai tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk konuk olarak “teknoloji dünyası üzerindeki etkisi ve ölümünden çok sonra bile insanlara ilham vermeye devam etmesi” nedeniyle Steve Jobs seçildi.

Yapay zekâ, Steve Jobs’ın ‘LSD’ kullandığını bile anlatıyordu:

steve jobs

Steve Jobs’ın podcast’teki sesiyse “907 aşırı gerçekçi ses” kütüphanesine sahip olduğu belirtilen play.ht tarafından sunuldu. 20 dakikalık podcastte Joe Rogan ve Steve Jobs arasında geçen tüm konuşmalar, yapay zekâ tarafından oluşturuldu.

Joe Rogan – Steve Jobs podcasti, neredeyse her Joe Rogan sohbetinde olduğu gibi bir şekilde uyuşturucu kullanımına bağlandı. Rogan, konuyu LSD maddesine çekti. Yapay zekâ, Jobs adına konuşurken LSD’yi ilk kez kullandığı andan bahsediyor, ardından deneyimin ‘solduğunu’ ve en sonunda LSD’yi kullanmayı bıraktığını söylüyordu. Tabii bunların hiçbiri gerçek değildi.

Etik tartışmalarını alevlendiren etmense, söz konusu röportajda Steve Jobs’ın doğal olarak bir rızasının olmamasıydı. Hayatını kaybeden Jobs, bugüne kadar yaptığı konuşmalarının kaydedilmesi ve analiz edilmesi ile kullanılmış, gerçekte olmayan şeyleri yapay zekâ aracılığıyla söylemiş gibi gösterilmişti.

Steve Jobs ve Joe Rogan’ın yapay zekâ ile yapılan podcast’ine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.