DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Stablecoinlerin Yükselişi

Stablecoinlerin yükselişi hakkında güncel ve detaylı bilgileri bu içerikte bulabilirsiniz. Kripto para dünyasındaki önemli gelişmeleri keşfedin ve geleceğe dair ipuçları edinin.

25.04.2024
A+
A-

Chainalysis’in son verileri, stablecoin’lerin gerçek bir küresel varlık haline geldiğini gösteriyor. Türkiye ve Tayland gibi gelişmekte olan pazarlar, ulusal GSYH’nin bir payı olarak bu altcoinler konusunda öne çıkıyor. Dahası, kripto alnında önde olan Türkiye, bu oranda diğer ülkelere nazaran açık ara lider konumda.

Türkiye: Stablecoin Kullanımında Lider

Türkiye: Stablecoin Kullanımında Lider

Kripto sektörü çalkantılı bir kışın ardından çeşitli iyileşme belirtileri gösterdi. Yeni yılda Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri büyük ilgi gördü. Bununla birlikte, bazı altcoinler işlem hacmi açısından dikkatleri çekiyor. Stablecoin olarak bilinen bu altcoinler, kullanım açısından diğer varlık türlerini geride bırakarak son aylarda tüm işlem hacminin yarısından fazlasını oluşturdu.

Küresel Talep ve Türkiye’nin Önemi

Chainalysis’in hazırladığı 2024 Crypto Spring raporu, stablecoin’lere yönelik küresel talepte önemli artış olduğunu ortaya koyuyor. ABD, yalnızca 2024 Ocak’ta toplam 30 milyar doların üzerinde satın alımlarda liderlik etti. Gelişmekte olan pazarlar arasında Türkiye, stablecoin satın alma konusunda ulusal GSYH’ye orantılı olarak öne çıkıyor.

Küresel Kripto Kullanımındaki Artış

Küresel Kripto Kullanımındaki Artış

Chainalysis’a göre, son piyasa dalgalanması sırasındaki transfer faaliyetine dikkat çekiliyor. Bu dönemde, transferler 2020 ve 2021’in sonlarındaki en yüksek seviyeleri aştı. Aktif olarak kripto para tutan cüzdan sayısının artması da kripto kullanımındaki genel artışı gösteriyor.

ABD’nin Stablecoin Yasası Gündemde

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Maxine Waters, stablecoin yasa tasarısı hakkında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Waters, yasa tasarısının yakında hazır olacağını ve yatırımcıların ve insanların korunduğundan emin olmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu gelişme, ABD’nin stablecoinlere ilişkin yeni düzenlemeler getireceği beklentilerini arttırıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.