DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Spor Yaparken Sakatlanmalara Uyarı

19.06.2020
A+
A-

Spor salonlarının coronavirüs sürecinde kapalı olması insanların evde spor yapmasına niçin oldu. Evde bilinçsizce ve kontrolsüzce yapılan spor hareketleri önemli sakatlanmaları beraberinde getirebilir.

SPOR YAPARKEN BİLİNÇLİ OLMAK ÖNEMLİ

Op. Dr. Yiğit Erdağ “Sosyal yaşantımızın gerekliliklerinden biri haline gelen sporu, dinç bir hayat için hayatımızın her anına yerleştirmeliyiz. Yapılacak olan sportif aktivitenin türüne tarafından bilinçli olarak vücudumuzu spora hazırlamak, gelişebilecek sakatlıkların riskini büyük oranda azaltmaktadır. Ortopedik açıdan kas iskelet sistemi rahatsızlıklarının riskini eksilmek ve eklem sağlığımızı korumak adına da hekim kontrolünde ama spor ile de ilişkimizi kesmeden sağlıkla yaşama devam edebilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

Bilinçsiz spor yapmanın ortopedik açıdan iskelet sistemi rahatsızlıklarına niçin olabileceğini söyleyen Op. Dr. Erdağ, “Yapılacak olan sportif aktivitenin türüne tarafından bilinçli olarak vücudumuzu spora düzenlemek, gelişebilecek sakatlıkların riskini azaltmakta, kişinin yaşına, eklem sağlığına, sağlık sorunlarına ve olanaklarına kadar türleri tercih etmeleri sakatlanmaların önüne geçmektedir. Yapılan uygun olmayan sportif aktiviteler ile senet, tendon, menüsküs ve kıkırdak yaralanmaları riski çok artmaktadır. Çare edilmediğinde bu hasarlar daimi sakatlıklar ve hareket kısıtlılıklarına yol açabilmektedir. Ayrıca aktivitenin kişiye özel olması ve ahenkli olarak yapılıyor olması spor sonrası oluşabilecek yaralanmaların tedavisi ve bu yaralanmaların yol açabileceği sakatlıklardan korunmanın yolları aralarında.” biçiminde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Sokağa Çıkamayınca Apartmanda Spor Yaptılar

Sokağa Çıkamayınca Apartmanda Spor Yaptılar

Evde Spor Yapan Yaşlı Çiftten

Evde Spor Yapan Ihtiyar Çiftten “Evde Kal, Zinde Kal” Çağrısı

Uzmanlardan Maske ile Spor Yapanlara Uyarı! Ani Ölümlere Yol Açabilir

Uzmanlardan Maske ile Spor Yapanlara Uyarı! Ani Ölümlere Yol Açabilir

Spor Yaparken Kurallara Dikkat!

Spor Yaparken Kurallara Uyarı!

İLİşKİLİ GALERİLER Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Alıştırma

Orta Yaş Döneminde Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Orta Yaş Döneminde Spor Yaparken Uyarı Edilmesi Gerekenler

Büşra Pekin Mutfak Eşyalarıyla Spor Yaptı

Büşra Pekin Mutfak Eşyalarıyla Spor Yaptı

Ajda Pekkan Evde Spor Yaptığı Anları Paylaştı

Ajda Pekkan Evde Spor Yaptığı Anları Paylaştı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.