DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Spor Yaparken Kurallara Uyarı!

17.06.2020
A+
A-

Bilinçsizce yapılan egzersizler faydadan çok omurga üstünde büyük bir tehlike yaratmaktadır. Doç. Dr. Emrullah Hayta omurga sağlığınız için spor yaparken uyarı edilmesi gerektiğini söyleyerek, manâlı öneriler ve uyarılarda bulundu.

OMURGADAKİ BASKIYA DİKKAT!

Coronavirüs döneminde evde uzun süre oturmak, ergonomik olmayan koşullarda çalışmak ve fazla dingin kalmak omurga sağlımızı olumsuz yönde etkiledi. Bu yüzden artı dingin kalan vücudun aniden spor yaparak omurgayı zorlaması beklenen bir olaydır. Bu sizin bir vakit sonradan şiddetli sancı hissetmenize niçin olacaktır.

Fizik Çare ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Hayta omurgaya ani ve dengesiz bir yük yüklemenin zararlı olacağını belirterek, “Bu yanlış yaklaşma sebebiyle yük dağılımı bozulan omurgada adale ve yumuşak dokuda yaralanmalar oluşabiliyor. Daha da kötüsü omurgaya uzun süreli fazla yüklenme; kifozda yükselme, diskte dejenerasyon ve omurgada fıtık gelişmesi ya da mevcut fıtığın kötüleşmesi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. böylece yaşa ve omurganın anatomik yapısına yerinde sporlar seçim edilmesi omurga sağlığı açısından çok kayda değer” dedi.

NASIL SPOR YAPMALIYIZ?

Spor yaparken akışkan alımına dikkat edilmesini gerekmektedir. bununla birlikte spora başlamadan önce ısınma-esneme kesin yapılmalıdır. Isınma hareketleri için ya da spor sonrası soğuma hareketleri için 10-15 dakikanızı ayırmanız önemlidir.

Spor esnasında ahenkli nefes alınması hareketlerin dürüst yapılması kadar gereklidir. Yoğun tempoda yapılan sporda aralıklarla kaslarınızı dinlendirmeniz gerekmektedir. Somurtkan takdirde istenmeyen ağrılar oluşabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Sadece 4 Egzersizle Güçlü Akciğer

Yalnızca 4 Egzersizle Kuvvetli Akciğer

Spor Yaparken Sakatlamayı Önlemenin Yolları

Spor Yaparken Sakatlamayı Önlemenin Yolları

Omurganızı Korumak İçin Evde Yapabileceğiniz 4 Egzersiz

Omurganızı Korumak İçin Evde Yapabileceğiniz 4 Çalışma

Uzmanlardan Maske ile Spor Yapanlara Uyarı! Ani Ölümlere Yol Açabilir

Uzmanlardan Maske ile Spor Yapanlara Dikkat! Ani Ölümlere Yol Açabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Kabuğunun Çok Faydalı Olduğu Meyveler

Kabuğunun Çok Faydalı Olduğu Meyveler

Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

Nefes Egzersizleri ve Teknikleri

Nefes Egzersizleri ve Teknikleri

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.