DOLAR 32,4106
EURO 34,8203
ALTIN 2.399,59
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Spider-Man: Miles Morales’te Telif Hakkı Nedeniyle Chrysler Binası Bulunmuyor

22.11.2020
A+
A-

Sony’nin geçtiğimiz hafta ülkemizde piyasaya sürülen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, beraberinde birçok yeni nesil oyunu da getirdi. Türkçe dil desteğinin yer almamasıyla oldukça eleştirilen Spider-Man: Miles Morales de PlayStation 5 ile birlikte piyasaya sürülen bu yeni nesil oyunlardan biri.

Oyunu deneyimleme fırsatı yakaladıysanız, New York City’nin simgesel yapılarından biri olan Chrysler Binası’nın şehirde yer almadığını fark etmişsinizdir. Aynı bina, 2018 yılında piyasaya sürülen Spider-Man ve bu oyunun elden geçirilmiş ‘remaster’ versiyonunda bulunuyordu. Bu da oyuncuların, Chrysler Binası’nın neden yeni oyunda yer almadığını merak etmesine neden oldu.

Chrysler Binası, telif hakları nedeniyle Spider-Man: Miles Morales’te yer almıyor:

Spider-Man: Miles Morales

Aktarılanlara göre Spider-Man: Miles Morales’in geliştiriciliğini üstlenen Insomniac Games, telif hakkı yasasıyla korunan bu binayı oyundaki sanal New York şehrine dahil etmek istedi ancak binanın hak sahibiyle yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Insomniac Games Topluluk Direktörü James Stevenson, “Şehrin temsilini oluştururken daldırma hissine olabildiğinde çok kent simgesi eklemek istedik. Bazen bu yerleri kullanmak için yapılan görüşmeler işe yaramadı, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales’teki Chrysler Binası’nda durum buydu” ifadelerini kullandı.

Sıradan bir binaya benzeyen tasarımlar oyunlarda kullanıldığı zaman herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Ancak Chrysler Binası gibi özel ve belirgin mimari eserler telif hakkıyla korunabiliyor ve bu nedenle geliştiricilerin bu tür yapıları ticari kullanım için yeniden oluşturmasına izin verilmiyor.

Chrysler Binası’nın Miles Morales’te görünmemesi birçok oyuncu için hayal kırıklığı olabilir fakat binanın yokluğu, Insomniac’ın ortaya koyduğu sanal Manhattan’ın kalitesini düşürmüyor. Hatta oyunu yeni nesilde deneyimleme fırsatı yakalamış birçok oyuncu, yapımdan övgü dolu sözlerle bahsediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.