DOLAR 32,2539
EURO 34,7463
ALTIN 2.408,47
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Kripto Piyasası Güncel Durum ve Analiz

Kripto piyasasının güncel durumunu ve detaylı analizini keşfedin. En son kripto para haberleri ve fiyatları hakkında bilgi edinin. Yatırım stratejilerinizi geliştirmek için önemli bilgiler içerir.

13.04.2024
A+
A-

Kripto Piyasası Güncel Durum

Kripto para piyasası 13 Nisan Cumartesi günü önemli bir düşüş yaşadı. Önde gelen kripto varlık Bitcoin (BTC) büyük bir darbe aldı ve yüzde 6’nın üzerinde düşüşle 65.000 dolara kadar geriledi. Bu düşüş, altcoin piyasasında da domino etkisi yarattı ve birçok büyük oyuncu çift haneli kayıplar yaşadı.

Bitcoin ve Altcoinlerdeki Durum

Bitcoin ve Altcoinlerdeki Durum

Bitcoin fiyatı düzeltmesi sektöre şok dalgaları gönderdi. BTC, önceki güne göre %5 düşüşle 67.582 dolarda bulunuyor. Satış aktivitesindeki potansiyel artışı gösteren %56,89’luk işlem hacmi artışı endişe verici bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin’in piyasa değeri hala 1,33 trilyon doların üzerinde seyrediyor.
Altcoin alanında da durum farklı değil. Ethereum (ETH), %8,35’lik sert bir düşüşle 3.300 doların altına geriledi. Diğer önde gelen altcoinlerden Cardano (ADA), Solana (SOL) ve XRP de benzer şekilde %10 ile %15 arasında değişen kayıplar yaşadı.

Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi meme coin’ler de genel piyasa trendini yansıtarak düşüş yaşadı. DOGE %12,47, SHIB ise %11,13 değer kaybetti.

Tasfiye Dalgası ve Analizler

Tasfiye Dalgası ve Analizler

Keskin düzeltme, bir tasfiye dalgasını tetikledi. Son 24 saat içinde 925 milyon dolar değerinde uzun pozisyonun tasfiye edildiği belirtiliyor. Bu durum, yatırımcıların geleneksel güvenli liman varlıklarına yönelmelerine neden olabilir.
Analizlere göre, piyasada yaşanan gerileme, jeopolitik gerilimlerin artması, enflasyon endişeleri ve Fed’in olası faiz artırımları gibi faktörlerin birleşimiyle ilişkilendiriliyor. Opsiyon piyasasında yaşanan artan volatilite de spekülatörler arasında endişelerin yükseldiğini gösteriyor.
Mevcut piyasa düzeltmesi, kripto para birimlerinin doğal volatilitesini tekrar hatırlatıyor ve piyasanın önümüzdeki haftalardaki dayanıklılığı belirleyici olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.