DOLAR 32,2009
EURO 34,7732
ALTIN 2.418,34
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

SpaceX’in Devasa Roketi Falcon Heavy, 3 Yıl Sonra Fırlatıldı! Üç Roket, Başarıyla Dünya’ya Geri İndi [Video]

02.11.2022
A+
A-

SpaceX’in uzay tarihinde büyük bir başarıya imza attığı, üç Falcon 9 roketinin yer aldığı devasa roketi Falcon Heavy, bugün dördüncü kez fırlatıldı. Üstelik bu fırlatma, 25 Haziran 2019’dan bu yana yapılan ilk fırlatma oldu.

Falcon Heavy’nin üç yıl sonra uzaya geri dönüşüne vesile olan görev, ABD Uzay Kuvvetleri tarafından ve ‘USSF-44’ olarak isimlendirilen görevi oldu. Fakat görev hakkındaki detaylar kamuya paylaşılmadı.

Falcon Heavy’nin üç yıl sonra fırlatıldığı ve roketlerinin geri döndüğü o anlar:

Fırlatma anı: 19. dakika Roketlerin Dünya’ya döndüğü anlar: 26. dakika

SpaceX, üçüncü roketin Dünya’ya geri dönüşünü henüz yayınlamadı. Üçüncü roket, yan roketlerden daha sonra gövdeden ayrılıyor.

Falcon Heavy roketi hakkındaki detaylar:

falcon heavy

SapceX’in ilk kez 6 Şubat 2018’de fırlattığı 70 metre uzunluğundaki Falcon Heavy roket, üç adet Falcon 9 roket çekirdeğine yer veriyor. Roketin üst bölümünde ise ilk fırlatmada Musk’ın Tesla Roadster’ını taşıyan kargo bölümü yer alıyor. Rokette bulunan her üç Falcon 9 roketi de fırlatmanın ardından Dünya’ya geri iniyor.

Falcon Heavy,ilk görevlerinde düşük kargo kapasitesiyle görev yapmış olsa da USSF-44 göreviyle yeni bir rekora imza attı. Roket, paylaşılan detaylara göre gizli iki kargosu ve kendisiyle birlikte toplam 63 ton 800 kilogram yükü uzaya taşıdı.

USSF-44 görevi nedir?

USSF-44 görevi hakkında paylaşılan detaylar fazlasıyla sınırlı durumda. ABD tarafından paylaşılan bilgilere göre uzaya taşınan iki kargo, bir adet ismi paylaşılmayan uyduya ve bir adet TETRA-1 adlı mikro uydudan oluşuyor. ABD ordusu tarafından gönderilen bu uydular, gelecekte fırlatılacak uydular için sistem testlerinin gerçekleştirilmesini üstlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.