DOLAR 32,4985
EURO 34,8273
ALTIN 2.475,69
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

SpaceX Falcon 9 hedefe ulaştı! 27 Mayıs’ta fena hava koşullarından dolayı gerçekleşemeyen uçuş, dün 22.22’de başlamıştı. Bugünse SpaceX…

01.06.2020
A+
A-

Elon Musk seri ve istikrarlı bir şekilde SpaceX ile ilgili çalışmalarına devam ederken, her geçen gün varmak istediği Mars hayaline bir adım daha yaklaşıyor. Bir süredir de birçok uzay meraklısının merakla beklediği Falcon 9 uçuşu ile gündemde olan Musk, hedefine ulaştı.

 

SpaceX’in Dragon astronot kapsülü ve Falcon 9, 27 Mayıs’ta fena hava koşulları nedeniyle hedefi için yola çıkamamıştı. Dün gece Türkiye saati ile 22.22‘de Florida’daki NASA Keneddy Uzay Merkezi’nden fırlatılan birincil astronotlu Falcon 9, bugün itibariyle Milletlerarası Uzay İstasyonu’nda başarıyla son buldu.

Docking confirmed – Crew Dragon has arrived beygir the @space_station! pic.twitter.com/KiKBpZ8R2H

— SpaceX (@SpaceX) May 31, 2020

SpaceX Demo-2 olarak adlandırılan bu uçuşta NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken ödev aldı. Takriben 19 saat süren bu uçuş, uzay ile ilgili hayallerimizi ve gelecek planlarımızı da değiştiren manâlı bir tarihi durum oldu.

Eğer hala izlemediyseniz, NASA‘nın devlete ait YouTube kanalından da uçuş başlangıcını ve süreci izleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde SpaceX’in bu yeni görevi hakkında detayları da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Uluslararası Uzay İstasyonu Türkiye’den geçecek!

Milletlerarası Uzay İstasyonu Türkiye üzerinden geçiş yapacak. İstasyon geçiş saatlerinde çıplak gözle gözlemlenebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.