DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Sony PlayStation 5 eski oyunları destekleyecek mi?

14.10.2019
A+
A-

Konsol kullanıcıları halihazırda satın aldıkları oyunları yeni cihazlarında da oynamak istiyor. Bu konuda çalışmalar yaptığını belirten Sony, PS5 ile beraber PS4 oyunlarının oynanabileceğini açıklamıştı. PS4 kullanıcıları tarafından sevinçle karşılanan bu açıklama sonrasında bazı sıkıntılar olabileceği ortaya çıktı.

Yeni konsolların piyasaya çıkması ile beraber son kullanıcılar mağdur oluyordu. Özellikle yeni oyunların aktarılması ve yeni çıkan oyun konsollarında oynanması tecrübesiz kullanıcılar için büyük sorun haline geliyor. Bu tarz sıkıntıların yaşanmaması için şirketler geriye dönük uyumluluk konusunda çalışmalara başladı.

2020 yılında piyasaya sürüleceği açıklanan PS5 konusunda Sony, geriye dönük uyumluluk konusunda kullanıcılara umut vermişti. Sony sözcüsü yaptığı bir röportajda oyunların geriye dönük uyumluluğu konusunda çelişkili ifadeler kullandı. Geriye dönük uyumluluğu destekleyeceğini doğrulayan sözcü, bunun tüm oyunlar için geçerli olup olmadığı hakkında bilgi vermekten kaçındı. Bu konuda çeşitli çalışmaların yapıldığını belirten sözcü, geliştirici ekibin tam uyumluluk konusunda detaylı incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Sony geriye dönük uyumluluk sözünü tutacak mı?

Bilindiği üzere geliştirilen oyun konsolları arasında bariz şekilde teknoloji farkları bulunuyor. Bu sebepten dolayı eski nesil oyun konsolları için çıkarılan oyunlar yeni nesil konsollarda çalışmayabiliyor. Oyun geliştiricileri genellikle AAA olarak tabir edilen oyunları için yeni versiyonlar çıkartıyor ancak ne yazık ki bu her oyun için geçerli olmuyor. Sony bu konuyu kendisinin çözeceğini belirterek geriye dönük uyumluluk olacağını belirtmişti.

Sony sözcüsü tarafından yapılan açıklamalar kafa karışıklığına sebep oldu. Nasıl yapacaklarını planlamadan böyle bir sözün verilmiş olması kullanıcılar tarafından tepki çekti. Uyumluluk konusunda fiziksel ve dijital versiyonları arasında bazı farklılıklar mevcut. Oyunların fiziksel versiyonları PS5 modellerinin çalışma prensibi ile benzer özelliklere sahip değilse bazı sorunları beraberinde getirecektir.

Sony bu konuya çözüm getireceğinden emin, ancak uyumluluk tüm oyun formatları ve oyun kütüphaneleri için geçerli mi bunu zamanla göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.