DOLAR 32,6563
EURO 34,8392
ALTIN 2.510,19
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Snapchat’i TikTok’a Benzeten ‘Sounds on Snapchat’ Özelliği Kullanıma Sunuldu

16.10.2020
A+
A-

Sosyal medya sektörünün en eski temsilcilerinden bir tanesi olan Snapchat, bir süredir eski popülaritesinden uzakta. Ancak şirket, eski günlerine ulaşamıyor olsa da uygulamayı geliştirmekten geri kalmıyor. Bu bağlamda atılan son adım ise Snapchat’e getirilen “Sounds on Snapchat” isimli bir özellik oldu. Şu an sadece iOS’a gelen bu özellik, Snapchat’i biraz TikTok’a benzetiyor.

Sounds on Snapchat özelliği ile kullanıcılar, çektikleri snaplere müzik ekleyebiliyorlar. Ayrıca bu özellik sayesinde oluşturulan snapler, hikaye ya da doğrudan mesaj olarak da gönderilebiliyor. Şirkete göre bu özellik kapsamında milyonlarca lisanslı müzik bulunuyor. Kullanıcılar, bu müzikleri diledikleri gibi kullanabiliyorlar.

Snapchat

Snapchat’in yeni özelliği, tıpkı Instagram’da olduğu gibi kullanılabiliyor. Kullanıcılar, çektikleri snaplere ekledikleri müziklerle ilgili detayları, takipçileriyle paylaşabiliyorlar. Ayrıca bir kullanıcı, kullandığı ya da başka bir kullanıcıdan duyduğu bir müziğin tamamını Spotify, Apple Music ya da SoundCloud gibi platformlar üzerinden dinleyebiliyor. Snapchat’in yeni özelliği, yeni müziklerin de keşfedilmesini sağlamış olacak.

Sounds on Snapchat özelliğinin dikkat çeken yanlarından bir tanesi de bir müziğin kullanıldığı diğer içeriklerin görüntülenebiliyor olması. Şirket bu sayede, TikTok’u tümüyle kopyalamış olmaktan çıkıyor. Sounds on Snapchat’in bu özelliği, kullanıcıların birbirleriyle daha fazla etkileşime girmesini sağlayacak. Snapchat, bu tür bir özelliğin TikTok’un giderek artan tehlikesinin önüne geçip, kullanıcılara alternatif sunulmuş olacağını düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.