DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Sivilce probleminiz neden gitgide kötüleşiyor?

22.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Uzmanlara kadar sivilcenizi kötüleştirebilecek en şaşırtıcı şeylerden biri sivilce ilaçlarınızı sadece sivilcelerinize uygulamaktır.

Bunun yerine, akne eğilimli bölgelerinize eşdeğer, ince bir tabaka şeklinde akne tedavisi ürünlerinizi uygulamanızı önerir. Yalnızca ortaya çıkan kişisel lekelerden ziyade bütün alanı kapladığınızdan belirlenmiş olun.

Bu, ilk etapta yeni lekelerin oluşmasını önlemeye tezgâhtar olurken, ilacın halihazırda ortaya çıkabilecek yeni sivilcelere de müdahale etmesini sağlar.

Incelemeler, makyaj fırçalarını veya herhangi bir türdeki aplikatörleri (maskara asaları veya eyeliner gibi) bir başka biri ile paylaştığınızda, akneye niçin olan bakterilerin, yağın ve diğer kişinin cildindeki ölü deri hücrelerini yüzünüze aktarabildiğini ortaya çıkardı.

Uzun bir gün geçirmiş olsanız bile, katiyen makyajınız ile uyumayın! Bu kötü alışkanlığa yatkınsanız, yatağınızın yanında bir şişe misel su veya makyaj temizleyici çaput saklamaya çalışın.

Sivilcelerinizi sıkmanın durumu daha fena ülkü getirebileceğini zaten duymuşsunuzdur. Uzmanlara göre, sivilcelerinizi sıktığınızda; bakteriler cildinize daha derine inebilir. Bu olursa, iltihaplanma ve potansiyel bere izi de dahil edinmek üzere daha da fena problemlere yol açabilir.

Yeni deri bakım ürünlerini sınamak kadar eğlenceli ve heyecanlandırıcı olsa da; her hafta ayrı bir akne ürünü sınamak, cildinize herhangi bir şekilde avantaj sağlamıyor.

Bunun yerine, akne tedavilerine zaman ayırdığınızdan kesin olun. Uzmanlar, bir üründen netice alabilmek için altı ila sekiz hafta boyunca kullanmanızı önerir.

Bu süre, yüz temizleyici, peeling veya nemlendirici ve serum gibi bırakılan ürünler olsun, yaklaşık olarak tüm deri bakım ürünleri için geçerlidir. Sekiz hafta daha sonra lekelerinizin temizlendiğini görmüyorsanız, başka bir mahsul deneyebilirsiniz.

Bilhassa akne eğilimli ya da alıngan bir cildiniz varsa, cildinizi yıkamak harika derecede önemlidir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, teninizi akıcı bir şekilde temizlemediğinizde, ölü deri hücreleri, aşırı yağ ve daimi makyaj gibi şeyler cildin yüzeyinde birikebilir ve akneye niçin olabilir.

Yani, günde iki defa kuralına sadık kalın ve yüzünüzü her sabahleyin ve akşam bireysel cilt problemleriniz için formüle edilmiş bir yüz arıtıcı ile temizleyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.