DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Sivilcelere kalıcı çözüm: Salisilik Asit

15.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Salisilik asit bileşeninin cilt bakımı üstünde faydaları hakkında daha artı veri edinmek istiyorsanız, dürüst yerdesiniz.

Salisilik asit nedir

Salisilik asit nedir?

Salisilik asidin cilt bakım yararlarına girmeden önce, salisilik asidin ne olduğunu açıklamamız gerekir. Salisilik asit bir cins beta hidroksi asittir (BHA). Bir tazeleyiciye ihtiyacınız varsa, BHA’lar eksfoliant görevi görür, yani cildinizi ölü deri hücrelerinden arındırır.

Uzmanlara kadar, salisilik asit deri bakım ürünlerinde en popüler olarak kullanılan BHA’dır.

Artık salisilik asidin ne olduğunu bildiğinize tarafından, sahiden ilgilendiğiniz konuya değinmenin zamanı geldi: Salisilik asit ne işe fayda ve cildinize nasıl fayda sağlayabilir?

Uzmanlara tarafından, akne için salisilik asit yaygın bir tedavidir. Cildin yüzeyinde ölü deri hücrelerin birikmesini ve gözeneklerin tıkanmasını engeller.

Uzmanlar, salisilik asit gibi BHA’ların vakit içinde kesintisiz kullanımla cildin genel görünümünü iyileştirmeye tezgâhtar olabileceğini belirtmektedir.

Bahsettiğimiz bu faydaları elde etmek için arayabileceğiniz bir dizi salisilik asit ürünü var. Bu bileşeni yüz temizleyicileri, nemlendiriciler, yüz fırçaları, temizlik bezleri ve temizleme pedlerinde bulabilirsiniz.

Salisilik asit ile formüle edilmiş cilt bakım ürünlerini kullandıkça cildinizin nasıl tepki verdiğini görmek için önce herhangi bir cilt bakım ürününü minik bir alanda test edin.

Akne problemi için deri bakım rutininize salisilik asit ekledikten sonra aknelerin temizlemeye başlamasının süre alabileceğini (dört ila sekiz hafta aralarında) unutmayın. Dayanıklılık anahtardır!

Salisilik asit gibi BHA’larla formüle edilmiş deri bakım ürünlerini kullandığınızda, cildinizi güneşe daha sağduyu ışık halkası getirebildikleri için yerinde güneş koruma önlemleri almanın kayda değer olduğunu unutmayın.

Jurnal olarak 30 veya daha yüksek bir SPF’ye sahip geniş spektrumlu bir güneş kremi uygulayın, güneşte geçirdiğiniz süreyi sınırlayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.