DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Sırrı inanılmaz! Sıradan bir çukur gibi görünüyor ama…

12.04.2018
A+
A-
1 / 28

Dünya üzerinde mimarisi ve görüntüsü ile büyüleyen birçok yapı ve ev bulunuyor. Ancak bunların aksine dünyanın farklı yerlerinde bulunan ve yerin altına yapılmış yapılarda bulunuyor… İşte görüntüleri ve yapılış tarzları ile şaşırtan o evler…

Fotoğraflar: Make Architects, Alamy

2 / 28

Hogan, Arizona
Hogan evleri Navahoların birincil geleneksel evleri. Diğer geleneksel evleri içinde yazlık ev, gömme ev ve buhar kulübesi bulunur.

3 / 28

Hogan evleri konik ya da yurt çadırı şeklinde çakılan kütükler ve bu kütüklerin dış yüzeylerinin çamurla sıvanmasıyla oluşuyor.

4 / 28

Ayrıca bu evlerin kapısı güneşin ışıklarını sabah erkenden görebilmek için her zaman doğuya açılıyor.

5 / 28

Bu evlerin birinin içinde ölüm gerçekleşirse o ev tabut olarak kullanılır ve ölü orda saklanır… Ölümlü hoganın ağaç aksanı da kesinlikle başka bir iş için yeniden kullanılmaz.

6 / 28

The Hole House ~ Swiss Village of Vals
İsviçre’nin kaplıcaları ve el değmemiş doğası ile tanınan Vals bölgesinde, mimarlık firması SeArch and Christian Muller tarafından tasarlanan bu yer altı evi estetiği ile olduğu kadar dayanıklılığı, içinde bulunduğu doğa ile bütünleşmesi ve verimliliği ile göz dolduruyor.Dağ yamacının içine inşa edilen villanın, doğal güneş ışığını bolca içeri alan geniş camlarla kaplı,

7 / 28

iç bükey dış duvarı avlusu ile birleşerek güzel dairesel bir şekil oluşturuyor.

8 / 28

Yeraltı evinin geniş camları doğal ışığı içeri almanın yanında, villanın önünde uzanan dar vadi manzarasını da ev sakinlerine, canlı bir tablo gibi sunuyor.

9 / 28

Hobbit Evi – İngiltere
İngiltere’nin Batı Yorkshire tarafında olan bu ev, Upper Holme Vadisi manzaralı.

10 / 28

82 yaşındaki Quarmby’nin 41 yıl önce tasarladığı inanılmaz güzellikteki bu yer altı evini yaptırmak ise 18 ay sürmüş.

11 / 28

Yıllardır yerin altına gizlenmiş bu mağara evde yaşayan mimar ve ailesi, şimdilerde ise 700 bin sterline evi satmaya çalışıyor.

12 / 28

Cebel Dehar
Tunus’un Cebel Dehar bölgesinde bulunan bu ev dünyanın en ilginç mekanlarından biri.

13 / 28

Uzaktan bakıldığında dev bir çukura benzeyen yerde aslında yerleşim bulunuyor.

14 / 28

Vadide yaşayan insanlar, yüz yıllardır kışın soğuğunda ve yazın sıcağında korunma amacıyla bu çukur şeklindeki evlerde barınıyor.

15 / 28

Bu etkileyici görüntüye sahip evler görenleri şaşırtıyor…

16 / 28
17 / 28

Cave Pool, Santorini / Yunanistan
Bu çarpıcı yer altı evi ve havuzu ışıltılı denize bakan eşsiz terası ile inanılmaz bir yer.

18 / 28

Büyük bir duvarın altında su dolu bir havuzda dinlenirken aynı zamanda muhteşem bir deniz manzarası sunan Cave Pool Santorini son derece romantik bir yer. İlginç yapısı ile görenleri şaşırtan bu yer oldukça yoğun ilgi görüyor…

19 / 28

The Brochs of Coigach, İskoçya
İskoçya’nın kuzey batı kıyısındaki çevre dostu tatil evi The Brochs of Coigach’ın size ilham vereceğinden emin olabilirsiniz.

20 / 28

İçerisinde büyük bir çizim odası,yemek alanı, mutfağı ve üç odası ile çok ilginç bir yer olan The Brochs of Coigach tatil amaçlı olarak da cazip hale gelmiş mekanlardan biri.

21 / 28

İçinde sauna ve duş bulunan bu mekanda her bir pencere kıyı şeridinin ayrı bir güzelliğini yansıtıyor…

22 / 28

Earth House, İsviçre
Dünya evleri, çevreye duyarlı, ekolojik ve ilerici bir mimarinin yorumuna dayanan bir ev. Doğaya olan yakınlıkları nedeniyle dikkat çeken bu ev dört duvarın yarattığı stres ve bunaltının ötesinde bir deneyim yaşamanızı sağlayacak nitelikte…

23 / 28

Vetsch Architektur tarafından tasarlanan Earth House yer altı evlerinden oluşan yerleşimin güzel bir örneği.

24 / 28

Girişin gizli ve yerleşimin yanına entegre edildiği için bu küçük ev yapay bir gölün etrafında yapılmıştır.

25 / 28

Bolton Eco Evi, İngiltere
İngiltere’nin Bolton şehrinde yapılan ve “geleceğin evi“ olarak adlandırılan ev, tasarım ve inşası açısından mevcut sürdürülebilirlik anlayışının sınırlarını zorluyor.

26 / 28

Proje 920 metre karelik bir alanı kapsıyor ve Kuzeybatı İngiltere’nin ilk karbon sıfır evi sayılıyor. Dört yatak odalı, tek katlı bina Pennine dağının yamacına yerleştirilmiş.

27 / 28

Sürdürülebilirlik kriterleri üzerine tasarlanmış yapı, alışık olmadık manzaralı bir noktaya yapılmış.

28 / 28

Görsel olarak bu manzaranın güzelleşmesi için binanın etrafı ve çatı kendiliğinden çıkan çiçeklerle ve bitkilerle kaplanmış.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.