DOLAR 32,3909
EURO 34,8250
ALTIN 2.401,44
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ağlamak cildiniz için faydalı mı?

14.05.2020
A+
A-

Ağlamak cildinize ne yapar ABONE OL

Ağlamak cildinize ne yapar?

Gözyaşlarının deri üzerindeki etkileri hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyacımız olsa da; ağladığımızda lakrimal bezlerimizin gözyaşı sıvısı ile desteklendiğini, bunun da gözlerimize kan akışının arttırdığını ve kanlı gözlere sebep olduğunu biliyoruz.

Gözyaşlarındaki tuzlu, suyun tutulmasına ve gözlerimizin etrafında şişmeye yol açar. Tüm yüz bölgesine daha fazla kan akması; gergin, kırmızı, şişkin bir yüze neden oluyor.

Tipik olarak, gözyaşları su, toksinler, lizozim, tuzlu, lipitlerden oluşuyor. Özellikle lizozim, bakterilerden kurtulmaya yardımcı olan bir enzim olduğu için teorik olarak yüzdeki akne ve diğer bakterilere aleyhinde savaşabilir. Ancak bununla birlikte, gözyaşlarındaki tuz içeriği ciltteki nem seviyesini düşürerek cildinizi kurutabilir.

Uzun bir ağlamadan sonradan gözlerinizin balon gibi şişmesinin iki nedeni vardır. Gözyaşlarınızdan gelen su, her iki taraftaki tuzlu konsantrasyonunu dengede tutmak için yarı iletken bir zardan göz çevresindeki dokuya akar. Bu da gözlerinizin kabarık görünmesine neden olur.

İkincisi, gözlerinizdeki ve çevresindeki kan damarlarının genişlemesi de şişmeye katkıda bulunabilir. Fazla pozitif gözyaşı üretiyorsanız, yakındaki kan damarları göz bölgesine kan akışını arttırmak için genişleyecektir.

Ağlamanın daimi etkileri ve cilde ne olabileceği konusunda daha artı çalışmaya gereklilik duyulmasına karşın uzmanlara göre ağlamanın stresi azalttığı kanıtlandığı için gerginlik kaynaklı cilt sorunlarına iyi geleceğini öne sürüyor.

Hem, hissi ağıt, kortizol gibi strese neden olan hormonların vücuttan salınmasına yardımcı olduğu için erken yaşlanma belirtilerini de azaltabileceği iddia ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.